ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση Του ΣΕΚ Για Τις Εκλογές - 19/5/2023

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Η ΝΔ κλιμακώνει τα ψέματα της, εμείς δεν ξεχνάμε τα εγκλήματά τους, στις 21 Μάη ανατροπή με δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε απόσταση αναπνοής από τις κάλπες της 21ης Μάη, η ΝΔ του Μητσοτάκη, φύλαξε τα χειρότερα και πιο προκλητικά της ψέματα στο τέλος για να ξεχαστούν τα εγκλήματα της.

Παριστάνουν τους σωτήρες της υγεία και του ΕΣΥ, όταν η δολοφονική τους πολιτική διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων και ενίσχυσης των κλινικαρχών οδήγησε στο θάνατο 19.000 ανθρώπους που πέθαναν στα ράντζα γιατί οι ΜΕΘ ήταν ανύπαρκτες. 

 

Με απύθμενο θράσος παριστάνουν τους σωτήρες της δημοκρατίας από την απειλή του φασισμού κουνώντας το δάχτυλο στην αριστερά ότι χαϊδεύει τάχα τα ορφανά της Χρυσής Αυγής. Τσακίσαμε τους ναζί της ΧΑ με τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος και ο Σκέρτσος βάζει στο στόμα του την Μάγδα Φύσσα και φοράει τη μάσκα του αντιφασίστα(!). Και τώρα, πνίγουν ξανά και ξανά τους πρόσφυγες στο Αιγαίο , με το φράχτη του αίσχους στον Εβρο και με τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού για να συσπειρώσουν τους φασίστες στην δεξιά πολυκατοικία.

Είναι εξοργιστικό όμως , ο Μητσοτάκης να προχωρά σε χυδαία, άκαρδη και βάρβαρη επίθεση κατά των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη για να σβήσει τις ευθύνες των φονικών ιδιωτικοποιήσεων και των υπουργών του σαν του K.Καραμανλή που τον κράτησε ξανά υποψήφιο!!!

Και βέβαια πουλάει παραμύθια ότι θα πάμε μπροστά, την ώρα που ο πραγματικός μέσος μισθός των εργαζόμενων έχει πέσει 30% κάτω από εκεί που ήταν το 2007, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια.

Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τα παραμύθια της Νέας Δημοκρατίας: τα κέρδη ανεβαίνουν και τα μεροκάματα πέφτουν. Τα κέρδη των εταιρειών που βρίσκονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έχουν φτάσει σαν σύνολο τόσο ψηλά όσο σχεδόν ολόκληρη η μισθοδοσία των δημόσιων υπάλληλων! Αν βάλουμε χέρι στα κέρδη, μπορούμε να βρούμε τα λεφτά που χρειάζονται για να αυξήσουμε τους μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Με την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας να έχει ξεχειλίσει απέναντι στην κυβέρνηση των ψεμάτων, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού και του σεξισμού θα έπρεπε η αριστερά να κάνει περίπατο βάζοντας τέλος στην ΝΔ. Όμως η στάση της κοινοβουλευτικής αριστεράς, με τον ψεύτικο ρεαλισμό των “κοστολογημένων προτάσεων”, τις δηλώσεις όπως ότι ο φράχτης δεν πέφτει, την σιωπή για τα σεξιστικά εγκλήματα των πλούσιων εκ(βιαστών) της ΝΔ, την σιωπή για τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, θολώνει τα νερά αντί να ανοίγει τα μέτωπα με τη ΝΔ. Απειλεί έτσι να υπονομεύσει την δυναμική να εκφραστεί καταλυτικά η αντισυστημική οργή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει αυτή τη δυνατότητα και στις κάλπες της 21ης Μάη στηρίζοντας την δυναμική και προοπτική του αντισυστημικού ρεύματος. Προβάλλοντας τους αγώνες που δώσαμε μαζί, αναδεικνύοντας τα αιτήματα των απεργιών, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων και συνδέοντάς τα σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα. Ενάντια στις φονικές ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τα αρπακτικά που λεηλατούν τις δημόσιες επιχειρήσεις και επιβολή εργατικού ελέγχου. Λεφτά για νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όχι για φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα. Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες, στη φυλακή να κλείνουμε τους φασίστες και όχι στρατόπεδα-φυλακές για τους μετανάστες. 

Έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα εργατικό κίνημα τόσο δυνατό ώστε να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο κόσμος της δουλειάς. Ελάτε να παλέψουμε μαζί γι’ αυτήν την προοπτική, ελάτε να ψηφίσουμε μαζί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  

Aθήνα, 19/5/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου