ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ψήφο Ανατροπής, Ψήφο Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Φτάνει η ώρα της κάλπης και χιλιάδες άνθρωποι αναρωτιούνται ακόμα τι θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Δεν πρόκειται για τη συνηθισμένη κατηγορία των «αναποφάσιστων». Είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει.

Το πρόβλημα είναι συστημικό. Περάσαμε σχεδόν τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που υποστηρίζει ότι αυτό το σύστημα εξασφαλίζει «κυβέρνηση των αρίστων» που διαχειρίζεται ένα «επιτελικό κράτος». Στην πράξη είδαμε τα χειρότερα σκάνδαλα: υποκλοπές και greek mafia, διαπλοκές από τα σεξιστικά κυκλώματα των Λιγνάδηδων και των Μίχων, μέχρι τα οικονομικά αρπακτικά κυκλώματα των κατασκευαστικών εταιριών, των funds και των εφοπλιστών. Με αποκορύφωμα το έγκλημα των Τεμπών.

Δεν υπάρχει «εύκολη» λύση σε αυτήν την κατάσταση. Δεν είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά μια «προοδευτική κυβέρνηση» δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς που αντιμετώπισε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Οι πιέσεις της ΕΕ για οικονομική πολιτική που θα βγάζει πλεονάσματα για να εξυπηρετείται το χρέος έχουν ήδη φανερωθεί.

Εκβιαστικοί μηχανισμοί


Τα εξοπλιστικά προγράμματα που δίνουν προτεραιότητα στα F35 αντί για τα νοσοκομεία είναι δρομολογημένα. Οι εκβιαστικοί μηχανισμοί των τραπεζιτών, του Άρειου Πάγου, της Εκκλησίας είναι θεσμοθετημένοι. Η ακύρωση των προεκλογικών υποσχέσεων είναι τόσο κατοχυρωμένη, ώστε ακόμα και ο Μητσοτάκης έπαψε να καταγγέλλει τον «λαϊκισμό» και τρέχει να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα που θα εξαφανιστούν την επόμενη μέρα.

ΣΕΚ Περιστερίου
Η πραγματική δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση είναι η εργατική τάξη και το κίνημά της. Αυτή η αλήθεια έχει ήδη φανεί μέσα από τους αγώνες. Φραγμό στις αντιδημοκρατικές επιθέσεις ύψωσαν οι απεργοί κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη, οι διαδηλωτές κόντρα στα ΜΑΤ Χρυσοχοϊδη-Θεοδωρικάκου, η νεολαία κόντρα στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων ήρθε μέσα από τη δράση του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τα σεξιστικά εγκλήματα έχασαν την ασυλία τους χάρη στους αγώνες που έκαναν την 8 Μάρτη πανεργατική απεργία. Η φετινή 8 Μάρτη, που ένωσε την οργή ενάντια στην καταπίεση με την έκρηξη ενάντια στους δολοφόνους των Τεμπών, έγραψε με μεγάλα γράμματα αυτή την αλήθεια. Διαμορφώνεται πια ένα μεγάλο αυθόρμητο αντισυστημικό ρεύμα.


Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες, είτε στις 22 Μάη είτε μετά από δεύτερο γύρο εκλογών τον Ιούλη, θα βρει μπροστά της αυτό το ρεύμα. Αυτές οι εμπειρίες υπάρχουν μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε όλα τα στέκια της νεολαίας. Αυτές είναι οι εστίες αντίστασης στη συστημική σήψη και έχουν ισχυρούς δεσμούς με την αριστερά που στάθηκε στο πλευρό τους σε κάθε μάχη. Το ΣΕΚ πάλεψε και παλεύει συνεχώς σε αυτή την κατεύθυνση.

Γι’ αυτό έχει σημασία να ενισχύσουμε την αντισυστημική αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με την ψήφο μας. Κάθε ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτική και οργανωτική ενίσχυση των δεσμών που χτίσαμε μέσα στους αγώνες μας. Και δυναμώνει την προοπτική ότι η πραγματικά ανατρεπτική δύναμη, το εργατικό κίνημα θα πάει τη σύγκρουση με το σύστημα ως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου