ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ» ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ «Μπλόκο» Στον Κ. Μητσοτάκη

 

Με το σύνθημα, «Η ανάπτυξή τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», απλήρωτοι εργαζόμενοι από τη νηματουργία "Βαρβαρέσος" στη Νάουσα, έστησαν "μπλόκο" στον πρωθυπουργό, στο πάρκο της Νάουσας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε νομούς της Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, αρχικά συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του γραφείου του και στη συνέχεια με τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη. Ζήτησαν να συμβάλει, ώστε οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 17 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Επίσης, ζήτησαν να τους δοθεί επίδομα ύψους 4.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ). Ένα αίτημα που έχει απορριφθεί 3 φορές με διάφορα προσχήματα.

Οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου εδώ και πάνω από τρία χρόνια αντιμετωπίζουν την απληρωσιά και παλεύουν να επιβιώσουν με ψίχουλα έναντι, που δίνει η εργοδοσία, και αυτά κάθε φορά μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις του Σωματείου.

Βροντοφώναξαν «με ένα εργοστάσιο τους φτιάξαμε άλλα τρία και αυτοί μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια τρία», αναδεικνύοντας ότι πάνω στις δικές τους πλάτες και τον ιδρώτα χτίστηκε η κερδοφορία της επιχείρησης.

Ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Βαρβαρέσο και αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Νάουσας, διεμήνυσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, κόντρα στην πρακτική απληρωσιάς της εργοδοσίας που συνεχίζεται με τις πλάτες των μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου