ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Έσπασε Η Απαγόρευση Της Διαδήλωσης (Video)


ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μεγάλη, ενωτική, αγωνιστική και πολύ δυναμική συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων πολιτών και ιδιαίτερα νεολαίας ενάντια στην παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και την εθελόδουλη αυταρχική στάση της κυβέρνησης Τσίπρα και όλου του μνημονιακού μπλοκ, εξελίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και σπάζοντας τις δικτατορικές κυβερνητικές και αστυνομικές απαγορεύσεις, προχώρησε από την οδό Σταδίου, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν αντιαμερικανικά, αντιμνημονιακά και αντικυβερνητικά συνθήματα.

Στην πορεία προπορευόταν με δικό της, ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό μπλοκ η Λαϊκή Ενότητα με παρόντες τον Γραμματέα του Π.Σ Παν. Λαφαζάνη και σύσσωμα τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου.



Στην πορεία ακολουθούσαν μαχητικά μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ μεγάλο πανό στην κεφαλή της πορείας συμβόλιζε τον ενωτικό της χαρακτήρα με την υπογραφή των συλλογικοτήτων.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το ΚΚΕ επέλεξε χωριστή συγκέντρωση και χωριστή πορεία, παρά το γεγονός ότι αυτές τις ώρες απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση, κοινή δράση και συνεργασία απέναντι στην εγχώρια εθελοδουλία και τον αμερικάνικο και «ευρωπαϊκό» ιμπεριαλισμό.

Φραγμό στο προπορευόμενο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας έκαναν στο ύψος της οδού Αμερικής πολλές πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες παραταγμένες στο οδόστρωμα της Σταδίου.

Το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας επιχείρησε να προσεγγίσει τα ΜΑΤ και να προχωρήσει, δεχόμενο άγρια επίθεση από τις διμοιρίες των ΜΑΤ με βροχή από δακρυγόνα και χτυπήματα με τις ασπίδες και τα γκλομπ.

Το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας χωρίς να διαλυθεί προχώρησε μέσω της Ομήρου και κατευθύνθηκε στην Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια μετά την συντεταγμένη πορεία της ΛΑ.Ε προς την Πανεπιστημίου, τα ΜΑΤ, με χημικά και χτυπήματα, επέπεσαν στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η σημερινή νικηφόρα, ενωτική και μαζική συγκέντρωση και πορεία ήταν μια αγωνιστική απάντηση στο κυβερνητικό αυταρχισμό και τη κατάλυση του Συντάγματος και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η μεγαλειώδης πορεία ήταν επίσης ένα μεγάλο μήνυμα αντίστασης και αισιοδοξίας, παρακαταθήκη για νέους πολύ πιο μεγάλους ανατρεπτικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν και θα ανοίξουν νέους ανεξάρτητους και αντιμνημονιακούς δρόμους στη χώρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέρα από την Αθήνα, μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες κατά του Ομπάμα, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των εθελόδουλων μνημονιακών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Το αγωνιστικό μήνυμα του ελληνικού λαού θα κορυφωθεί με πάνδημες διαδηλώσεις και πορείες στη μεθαυριανή (Πέμπτη, 17/11) επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή : iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου