ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Ομπάμα Και Τσίπρας - Ελπίδα Τους Η... Μέρκελ

Περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρέα με την αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους καναλάρχες έτρεξαν να συναγωνιστούν ποιος θα απονείμει τον μεγαλύτερο έπαινο στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και να μας βεβαιώσουν ότι φροντίζει για το καλό της Ελλάδας: είναι θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού, η ομιλία του ήταν «ιστορική», έδωσε μάθημα δημοκρατίας, υποστήριξε την ελάφρυνση του χρέους και βέβαια θα βοηθήσει τον Τραμπ να σεβαστεί τις «ίδιες αξίες».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ομπάμα επαναλάμβανε την «ιστορική» του παράσταση, αυτή τη φορά στο Βερολίνο, όπου αναγόρευσε την Άνγκελα Μέρκελ σε ηγέτιδα της πολιτισμένης Δύσης και κολώνα σταθερότητας μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι αν ήταν Γερμανός θα ψήφιζε υπέρ της Μέρκελ! Ο Ομπάμα περνάει, λοιπόν, στο παρασκήνιο με την παράδοση της προεδρίας στον Τραμπ και δίπλα στον κραγμένο ρατσιστή νέο πρόεδρο των ΗΠΑ θα στέκεται ως εγγύηση «πολιτισμού» η σιδερένια καγκελάριος της Γερμανίας.

Ρατσισμός

Το πόσο πολιτισμένο θα είναι ένα δίδυμο Τραμπ-Μέρκελ, το έδειξαν οι πρώτες ανακοινώσεις μετά την απόφαση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ότι η Μέρκελ θα είναι για τέταρτη φορά υποψήφια για την καγκελαρία: όπως ο Τραμπ δηλώνει ότι θα χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, η γερμανική κυβέρνηση προσανατολίζεται να υιοθετήσει το αυστραλιανό μοντέλο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δηλαδή στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι όμως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις ελπίδες της ακριβώς πάνω σε έναν τέτοιο άξονα. Ο Μουζάλας έχει φτάσει στο σημείο να δηλώνει καθημερινά ότι αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πλημμυρίσουν από ένα νέο κύμα προσφύγων. Με αυτό το «επιχείρημα» προσπαθεί να κατευνάσει τους ρατσιστές που χτυπούν τους πρόσφυγες στη Χίο ή στη Σάμο, με τη συλλογιστική ότι άμα διώξετε από το νησί σας τους σημερινούς πρόσφυγες, ο Ερντογάν θα σας στείλει χιλιάδες νέους. Ουσιαστικά κάνει ανοιχτό διάλογο με τη Χρυσή Αυγή για το ποιος εξασφαλίζει λιγότερους πρόσφυγες!

Αντιγραφή

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει να αντιγράφει ολόκληρη την πολιτική του Σαμαρικού success story. Υποχώρηση σε όλες τις απαιτήσεις ΔΝΤ-ΕΕ για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να μπουν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να ανοίξει ο δρόμος προς τις αγορές.

Νέες τρομακτικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, γιατί έτσι θα πειστούν οι «επενδυτές». Ξανά πολυνομοσχέδια-σφαγεία για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους στο όνομα μιας «εξόδου» που πάντα αναβάλλεται.

Να γιατί πρέπει να οργανώσουμε τον απεργιακό ξεσηκωμό αυτών των ημερών με όλες μας τις δυνάμεις. Πέρα από τα συγκεκριμένα βάρβαρα μέτρα αυτής της «αξιολόγησης», αυτό που κρίνεται είναι το μέλλον. Θα αφήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα να βουλιάζει στην αγκαλιά του δίδυμου Τραμπ-Μέρκελ ή θα αναδείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη αριστερή εναλλακτική; Κάθε απεργός στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη είναι άλλο ένα βήμα για την εργατική διέξοδο από την κρίση, για ένα κίνημα και μια αριστερά ικανή να επιβάλει ότι ο πλούτος θα περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου