ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΚΚΕ Για Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό Στα Νησιά

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου καλεί το λαό των νησιών να απορρίψει τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και να πάρει θέση ευθύνης στον αγώνα για λύσεις υπέρ των προσφύγων και των κατοίκων.

Υπενθυμίζει ότι το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή το θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ:

«Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατάθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή (Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016) βάζει την κυβέρνηση μπρος στις μεγάλες ευθύνες που έχει για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νησιά του Αιγαίου από τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες, τις προβοκάτσιες και τις επιθέσεις φασιστοειδών κ.ά. και απαιτεί τη λήψη μέτρων:

Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και, στη συνέχεια, από τη χώρα.

Το κλείσιμο των hot spots και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής.

Την αποκατάσταση των πιθανών ζημιών που οφείλονται στην αναγκαστική συμβίωση σε ακατάλληλους χώρους και περιοχές.

Την άμεση αντιμετώπιση της προβοκατόρικης δράσης φασιστοειδών και αντιδραστικών δυνάμεων.

Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα, τις νέες και τους νέους των νησιών του Αιγαίου να πάρουν θέση ευθύνης στον αγώνα, μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς, ώστε να διεκδικήσουν λύσεις και μέτρα υπέρ των προσφυγών - μεταναστών και των κατοίκων, ενάντια στις προβοκάτσιες και τις επιθέσεις. Να καταδικάσουν τη δράση και την προπαγάνδα της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ και των άλλων αντιδραστικών δυνάμεων.

Οι νησιώτες πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να μην αποδεχτούν την επικίνδυνη και απάνθρωπη πολιτική της που συνδιαμόρφωσε μαζί με την ΕΕ και την Τουρκία. Αυτό συνιστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Γ. Μουζάλα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "εάν φύγουν οι πρόσφυγες (από τα νησιά), θα πέσει η συμφωνία και από την επόμενη μέρα οι μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική Τουρκία θα φτάνουν και τις 4.000 καθημερινά".

Η αλήθεια είναι ότι:

Τα σύνορα τα έκλεισε η ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

Mε την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας το αποτέλεσμα είναι στα νησιά του Αιγαίου να υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες - μετανάστες (στην πλειοψηφία τους γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και νέοι) οι οποίοι συνωστίζονται για μήνες σε ακατάλληλους χώρους και γίνονται στόχοι επιθέσεων και προβοκατσιών από φασιστικές και άλλες αντιδραστικές ομάδες. Φυσικά, από αυτή την κατάσταση και δράση δημιουργούνται και μια σειρά σοβαρών προβλημάτων και για τους κατοίκους των περιοχών.

Στην περίπτωση ολικής κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας τότε και πάλι τα νησιά κινδυνεύουν να μετατραπούν από χώρο περάσματος σε ζώνη συγκέντρωσης και εγκλωβισμού των κατατρεγμένων εξαιτίας της συνολικής πολιτικής της ΕΕ την οποία έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Άλλωστε υπάρχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που αξιώνουν να γίνουν τα νησιά του Αιγαίου προκεχωρημένη ζώνη διπλού εγκλωβισμού.

Ακόμα είναι προκλητικό η κυβέρνηση να εξωραΐζει την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και να την έχει αναγάγει σε πανάκεια για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση της Τουρκίας κλιμακώνει τις ενέργειές της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί τα αποτελέσματα της δικής της πολιτικής της προσφέρουν και τροφοδοτούν με καύσιμα τη δηλητηριώδη άθλια προπαγάνδα της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων οι οποίες πρωταγωνιστούν στις προβοκάτσιες και τις αθλιότητες και επιχειρούν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές των κατοίκων με στόχο να τους στρέψουν κατά των θυμάτων των πολέμων και των επιλογών της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου να απορρίψουν την πολιτική της ΕΕ - κυβέρνησης που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά. Καθώς και τις επεμβάσεις και τους πολέμους που κάνουν ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και δημιουργούν τους προσφυγές και τους μετανάστες.

Τώρα πρέπει να παλέψουμε πιο αποφασιστικά να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να αποχωρήσει η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς προκειμένου να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να μη συμμετάσχει η χώρα σε ιμπεριαλιστικές σφαγές και πολέμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου