ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης Στηρίζει Την Κινητοποίηση Για Τους Πρόσφυγες Στα Βασιλικά

Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την Τρίτη 29/11 στις 10:30 π.μ.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης να οργανώσει δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να διεκδικήσει άμεση λύση στο θέμα της  βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά και να απαιτήσει την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Οι δύο νεκροί στη Μόρια της Λέσβου, μία εξηντάχρονη γιαγιά και ένα παιδί, από έκρηξη φιάλης υγραερίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, είναι ένα έγκλημα που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Οι ευθύνες για τους αποτρόπαιους αυτούς θανάτους ανήκουν στη ρατσιστική πολιτική του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά στην οποία επιμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Οι άνθρωποι που έρχονται κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια δεν είναι «επικίνδυνοι», είναι πρόσφυγες και μετανάστες που δικαιούνται ανθρώπινες συνθήκες ζωής με διαμονή σε σπίτια και όχι σε άθλια εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα και εργοστάσια.

Η πολιτική των εσωτερικών συνόρων και του βίαιου εγκλωβισμού των προσφύγων με κράτηση σε σκηνές και ύπνο στα λασπόνερα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των μαζικών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων του κινήματος αλληλεγγύης. Όσες ανθρωπιστικές δηλώσεις κι αν κάνει ο Τσίπρας, η υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας έχει ως μόνο στόχο την καταστολή των προσφύγων που επιχειρούν να ξεφύγουν από το θάνατο στη Συρία και στρώνει το δρόμο στους φασίστες. Αυτή η πολιτική είναι η άλλη όψη των μνημονίων που σπρώχνει σε σφαγείο συντάξεων, μισθών, σε ιδιωτικοποιήσεις στο νερό και το ρεύμα για να πληρωθεί το χρέος. Γι’ αυτό το λόγο, ο αγώνας που δίνουν οι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης μαζί με το αντιρατσιστικό κίνημα για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και για να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα κανονικά στα σχολεία είναι πολύ σημαντικός  στη μάχη για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια και αποκλεισμούς. Ο μόνος δρόμος είναι ντόπιοι και πρόσφυγες να συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί για στέγη, σίτιση, περίθαλψη για όλους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την Τρίτη 29/11 στις 10:30 π.μ. και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης σε κλιμάκωση του αγώνα για ανοιχτές πόλεις, ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην Ευρώπη-φρούριο της λιτότητας και του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου