ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Προδιαγεγραμμένο Έγκλημα Στη Μόρια

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ο θάνατος της γυναίκας και του 6χρονου εγγονού της, καθώς και η κρίσιμη κατάσταση μιας 22χρονης και του 4χρονου γιου της από έκρηξη φιάλης υγραερίου στo στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια της Λέσβου αποτελούν τραγικές συνέπειες της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι είναι Κούρδοι και ήταν φυλακισμένοι στην κυριολεξία επί 4 μήνες στη Μόρια σε απάνθρωπες συνθήκες, μέσα στο κρύο, με σκηνές, να κοιμούνται στο πάτωμα, χωρίς επαρκή σίτιση, περίθαλψη, μέριμνα για τα ανήλικα. Λόγω της έκρηξης και της φωτιάς που προκλήθηκε, πολλοί ακόμα πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ από τη φωτιά καταστράφηκαν σκηνές, είδη και έγγραφα των προσφύγων

Παρόμοιες άθλιες συνθήκες επικρατούν και στους άλλους καταυλισμούς στα νησιά και όχι μόνο όπου χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι για καιρό, λόγω της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, μέχρι να έρθει η ώρα της επιστροφής τους, ενώ η πρόσβαση στο δικαίωμα αίτησης ασύλου είτε καθυστερεί είτε οι αιτήσεις τους κρίνονται απαράδεκτες με την αιτιολογία ότι η Τουρκία κρίνεται ως ασφαλής χώρα.

Τα περί συγκλονισμένου πρωθυπουργού ότι συγκλονίστηκε από τους θανάτους δεν είναι παρά επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αντίκρισμα, αφού η αντιπροσφυγική πολιτική συνεχίζεται και η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει Έλληνες και πρόσφυγες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν ξεχνάμε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένα ακόμα παιδάκι από τη Λάρισα που βρίσκεται καμένο στο νοσοκομείο από πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δυο μέρες σε διαμέρισμα που είχε κομμένο ρεύμα, λόγω φτώχειας και αναλγησίας της ΔΕΗ.

Απαιτούμε : Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Να απεγκλωβιστούν από τα νησιά. Ελευθερία μετακίνησης προς όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Να μένουν σε ανθρώπινες συνθήκες σε κανονικές κατοικίες, ελεύθερη πρόσβαση σε Υγεία και Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου