ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Ομπάμα: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο πολεμοκάπηλος και σφαγέας! Όλοι στις διαδηλώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη και στην πορεία του Πολυτεχνείου – Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ

Επίσκεψη Ομπάμα: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο πολεμοκάπηλος και σφαγέας!

Όλοι στις διαδηλώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη και στην πορεία του Πολυτεχνείου



Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα στις 15–16 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά από τις αμερικάνικες εκλογές και, προκλητικά, μέσα στον 3μερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Επικίνδυνη, ματωμένη ατζέντα επεμβάσεων και πολέμων
Mε την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να αποσταθεροποιείται εκρηκτικά, με τη Συρία να φλέγεται από την κλιμάκωση του πολέμου, με τον ανταγωνισμό ΗΠΑ–Ρωσίας «στο κόκκινο», η ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς όλης της περιοχής. Πιέζει και απαιτεί ώστε η Ελλάδα:
  • Να προσδεθεί ακόμα πιο στενά στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στο αντιδραστικό μπλοκ με τους σφαγείς και δικτάτορες του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
  • Να δώσει κάθε δυνατή «διευκόλυνση», τουλάχιστον με την πλήρη παραχώρηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, στην πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία.
  • Να αποδεχτεί τετελεσμένες «λύσεις» στο Κυπριακό. Ουσιαστικά ένα νέο «σχέδιο Ανάν», που –το λιγότερο– θα παγιώνει τη ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού. Αν δεν υπάρξουν και ακόμα χειρότερες εξελίξεις, σε βάρος του ελληνικού καπιταλισμού (π.χ. εγκατάσταση τούρκικης στρατιωτικής βάσης). Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με τέτοιες κινήσεις μια επανασύσφιξη των σχέσεών τους με την Τουρκία, καθώς μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας (και βέβαια Κίνας) θα τις έφερνε σε δυσμενή θέση.
Αυτές οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, λόγω του «κενού» που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Τουρκία, ο σπασμωδικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας της, η έντονη αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ, οι σχέσεις που αναπτύσσει με τη Ρωσία και γενικά οι βλέψεις της για έναν αναβαθμισμένο ρόλο περιφερειακής δύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ομπάμα δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία.
Οι άθλιοι και τυχάρπαστοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υπηρετούν έτσι κι αλλιώς πειθήνια τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Με τη συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που τώρα αποκαλύπτεται καθαρά ότι ήρθε όχι για να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά για τον πόλεμο στη Συρία. Με τις κατάπτυστες συμφωνίες για το «προσφυγικό». Με τη χρήση των βάσεων για τις πολεμικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών και τις προτάσεις για νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Τώρα, χωρίς να κοκκινίζουν, σερβίρουν στον ελληνικό λαό την επίσκεψη Ομπάμα ως… στήριξη! Ενώ είναι ολοφάνερο ότι καμία «ελάφρυνση» δεν κομίζει ο Ομπάμα π.χ. στο χρέος ή στο προσφυγικό.
Ίδιοι και χειρότεροι οι «πρόθυμοι» των άλλων αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Η εξωτερική πολιτική του «παράγοντα σταθερότητας» είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όσο και τυφλή. Είναι γνωστή η λύσσα της ελληνικής αστικής τάξης και όλων των αστικών/μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, να τα δίνουν όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, ειδικά των ΗΠΑ. Έτσι βάζουν τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, της κολοσσιαίας αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας, απειλώντας να μετατρέψουν και τη χώρα μας σε πολεμικό πεδίο. Ενώ τα ανταλλάγματα όπου προσβλέπουν είναι εξαιρετικά επισφαλή και αμφισβητούνται από όλες τις μεριές (σε Αιγαίο, Βαλκάνια και όλη την περιοχή), από την άλλη οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό είναι πολύ πραγματικοί και τρομακτικοί.
Βαρύτατη η «κληρονομιά» Ομπάμα
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης(!) Ομπάμα στην 8χρονη θητεία του είχε πλούσια «δράση». Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ο ταξικός, ρατσιστικός και κατασταλτικός πόλεμος έφτασε σε παροξυσμό. Χρηματοδοτήθηκαν με «ενέσεις» εκατοντάδων δις οι τράπεζες, το κεφάλαιο και οι πλούσιοι. Οι κοινωνικές ανισότητες έσπαγαν ρεκόρ: η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών Αμερικανών είναι σήμερα η μεγαλύτερη εδώ και 30 χρόνια. Στις ΗΠΑ του αφροαμερικανού προέδρου, πολλαπλασιάστηκαν οι ρατσιστικές δολοφονίες, με πρωταγωνιστές κυρίως αστυνομικούς, ενώ ο στρατός καθιερώθηκε σε αστυνομικά καθήκοντα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα έδωσαν τη θέση τους στην κρατική επιδότηση των ιδιωτικών εταιριών, με αδρή χρηματοδότηση του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στους κλάδους υγείας και ασφάλισης.
Στο εξωτερικό (μαζί με την υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μέχρι το 2013), από την υποστήριξη της αιμοσταγούς χούντας του Σίσι στην Αίγυπτο και των νεοναζί στην Ουκρανία, στο εκ νέου άνοιγμα του πολεμικού μετώπου στη Λιβύη (με τραγικές συνέπειες στην περαιτέρω αποσταθεροποίησή της), στην ανάπτυξη νέων στρατευμάτων, πυραυλικών συστημάτων και βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη (στοχεύοντας τη Ρωσία), μέχρι την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και το άνοιγμα του μεγαλύτερου παγκόσμιου πεδίου αντιπαράθεσης με την Κίνα σε Ειρηνικό/ΝΑ Ασία, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επί ημερών Ομπάμα έσπειρε την βαρβαρότητα και τον τρόμο απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη.
Να τον «υποδεχτούμε» όπως του αξίζει
Μαζική αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πάλη – Ενάντια στον όλεθρο του πολέμου
Ενόψει της επίσκεψης, η Αθήνα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό από τις αρχές Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί (Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Τροχαία) συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας, ενώ μας ήρθε και πλήθος αμερικανών πρακτόρων και ανθρώπων της ασφάλειας του Ομπάμα. Το ξενοδοχείο που θα μείνει, τα δρομολόγια της αυτοκινητοπομπής και όλες οι περιοχές όπου θα έχει συναντήσεις, θα γίνουν φρούρια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους, θα απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβολιστούν σε ταράτσες κτιρίων, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα περιπολούν – ενώ ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» θα απλωθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών.
Η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα συνιστά πρόκληση για το κίνημα της χώρας μας – και εκτός των άλλων προσβάλλει το εξεγερτικό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό πρέπει να απαντηθεί ανάλογα. Όλοι στους δρόμους, να ενισχύσουμε τις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, να υποδεχτούμε με ένα μαζικό κίνημα τον πολεμοκάπηλο και σφαγέα «πλανητάρχη».
Η απειλή του πολέμου γίνεται σήμερα ακόμα πιο τρομακτική για το μέλλον της ανθρωπότητας, εξαιτίας της τεράστιας κρίσης και του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος, που οξύνει στο έπακρο τους ανταγωνισμούς, φέρνει απευθείας αντιμέτωπες τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (ΗΠΑ– ΝΑΤΟ–ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κ.ά.), με σύγχρονα όπλα –πυρηνικά ή και συμβατικά– τρομακτικής καταστροφικής ισχύος. Μάλιστα, προβάλλονται όλο και περισσότερο τα παρανοϊκά στρατιωτικά δόγματα των επιτελείων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, περί δυνατότητας χρήσης των πυρηνικών όπλων με δήθεν περιορισμένες επιπτώσεις!
Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλη την περιοχή να δώσουμε νέα πνοή στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Στην κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του, ενάντια στις ντόπιες κυβερνήσεις και αστικές τάξεις που τους υπηρετούν. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στην αγωνία των λαών για ένα ειρηνικό μέλλον – όχι οι αντιδραστικοί τυχοδιωκτισμοί περί «ελληνικού παράγοντα σταθερότητας» και μάλιστα από τις δυνάμεις (αστική τάξη, αστικά/μνημονιακά κόμματα) που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τα Μνημόνια.
Το κίνημα της χώρας μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα ενάντια στους δικούς μας «αφέντες» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των αντιδραστικών και τυχάρπαστων ελληνικών κυβερνήσεων.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε επέμβαση ή πολεμική σύγκρουση. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
  • Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Κοινή διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών της περιοχής, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου