ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Ο Τσίπρας Με Τον Πλανητάρχη, Εμείς Στους Δρόμους Του Αγώνα

Η κατρακύλα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει τέλος. Ο ανασχηματισμός έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα μιας κυβέρνησης που προσαρμόζει προς τα δεξιά όχι μόνο την πολιτική της αλλά και τα πρόσωπα που την υπηρετούν. Δείτε μία-μία τις επιλογές στη διπλανή σελίδα.

Αλλά αμέσως μετά τον ανασχηματισμό έρχεται και η επίσκεψη Ομπάμα να επισφραγίσει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο αυτή τη στροφή. Διαβάστε στη σελίδα 20 πώς ο «πρώτος Μαύρος Πρόεδρος» των ΗΠΑ κατρακύλησε από τις υποσχέσεις ότι θα σταματήσει τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν στη χειρότερη πολεμική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Εμπλοκή

Η υποδοχή του Ομπάμα από τον Τσίπρα σημαίνει και μεγαλύτερη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στο πολεμικό σφαγείο και μεγαλύτερη υποταγή στις μνημονιακές απαιτήσεις του ΔΝΤ. Καμιά υπόσχεση περί αμερικανικής υποστήριξης για «ελάφρυνση του χρέους» δεν μπορεί να κρύψει αυτή την πραγματικότητα.

Η επίσκεψη έχει οριστεί προκλητικά για την πρώτη μέρα που αρχίζει το τριήμερο για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Η απάντηση στην πρόκληση από τη μεριά των εργατών και της νεολαίας είναι να βγούμε στους δρόμους κατά του Ομπάμα σαν βήμα κλιμάκωσης για την πορεία του Πολυτεχνείου και τις απεργίες που ακολουθούν. Όχι στα Μνημόνια, όχι στον Πόλεμο και τον ρατσισμό θα φωνάξουμε και στις 15 και στις 17 και στις 24 Νοέμβρη.

Οι δυνατότητες για κλιμάκωση των αγώνων είναι χειροπιαστές. Οι μαθητές έδωσαν αυτό το μήνυμα από τη μεριά της νεολαίας με τη μαζική συμμετοχή τους στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη και με τις αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες στα σχολεία, όπως στα Χανιά λίγες μέρες πριν. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έδειξαν πώς μπορεί να ξεσηκωθεί όλο το Δημόσιο με το μαζικό Καραβάνι για τη σωτηρία του ΕΣΥ που οργάνωσαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα. Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη μπορεί να γίνει σταθμός για να μετατρέψουμε σε απεργιακή δύναμη τις μαχητικές διαθέσεις των εργατών και της νεολαίας. Ακόμη και η ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να κηρύξει απεργία για τις 8 Δεκέμβρη που μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να γίνει πανεργατική-σεισμός.

Η δυναμική της κλιμάκωσης της εργατικής αντίστασης απέναντι στον κατήφορο του Αλέξη Τσίπρα είναι υπαρκτή. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον η πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερά. Μαζικά και ενωτικά στους δρόμους στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, δυνατά για την απεργιακή κορύφωση στις 24Ν και στις 8Δ. Και ξεκάθαρα με την εναλλακτική της σύγκρουσης με τα Μνημόνια και τον Πόλεμο και με το σύστημα που τα γεννάει. Μέχρι την ανατροπή τους.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου