ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Απεργιακό Μορατόριουμ Από Γραφειοκρατία /// ΠΡΙΝ

Editorial - Πηγή : Πριν 

Στο ταβάνι της ΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, καθώς τον Νοέμβριο (Eurostat) ήταν στο 3%, όταν στην ευρωζώνη κυμάνθηκε στο 2,4%, ενώ η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να καλπάζει με υπερτριπλάσια ταχύτητα. Τα περιορισμένα πρόστιμα σε κάποιες πολυεθνικές, που λιγότερο τις «πονάνε» και βασικά «ξεπλένουν» τις ίδιες και την κυβερνητική πολιτική, τα market pass και τα «καρτελάκια» στα σούπερ μάρκετ, όλα αυτά αποδεικνύουν απλώς ότι η κυβέρνηση προστατεύει τα ληστρικά κέρδη του κεφαλαίου.

 
Οι εργαζόμενοι και ο λαός όμως δίνουν μάχη για να βγάλουν τον μήνα. Οι μισθοί στην πραγματικότητα έχουν μειωθεί κατά 0,2% το 2023, όταν τα πραγματικά κέρδη των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί κατά 5,9%, ενώ διεθνής έρευνα (Statista) δείχνει ότι στην Ελλάδα ο μέσος ετήσιος μισθός ήταν στον πάτο όλης της Ευρώπης.

Ωστόσο, στον κυρίαρχο συνδικαλισμό επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή! Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν κόψει και την εθιμοτυπική απεργία που έκαναν κάθε Δεκέμβρη για τον προϋπολογισμό.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος έκανε επίσκεψη στην Κ. Σακελλαροπούλου και ζήτησε… βοήθεια για τις συμβάσεις! Του χρόνου μπορεί να πάει και στο Άγιο Όρος!


Αλλά και το ΠΑΜΕ, παρά τις υψηλές κορώνες, δεν θέτει ένα συνολικό σχέδιο αγώνα και απεργιακής πάλης σε ρήξη με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό κι εξήγγειλε μόνο ένα συλλαλητήριο στις 15/12, χωρίς απεργία, χωρίς καμιά προοπτική κλιμάκωσης.

Η ανάγκη ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ταξικών δυνάμεων για να συγκροτηθεί ένα εργατικό ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής αυτής της κατάστασης, με τον αγώνα και τις απεργίες στα χέρια των εργαζομένων, μπαίνει επιτακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου