ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΝΕΝ : Ο Μισός Ποινικός Κώδικας Εναντίον Του Αντώνη Νταλακογεώργου

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (23.12.23)

 

 

Μια πρωτοφανής πολιτική και δικαστική δίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη κατά της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τις τελευταίες ημέρες.

 

Όλα ξεκίνησαν με μια καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, που απέδιδε στην ΠΕΝΕΝ και τον πρόεδρό της, Αντώνη Νταλακογεώργο, παραβάσεις του… μισού ποινικού κώδικα, οι οποίες υποτίθεται ότι έγιναν κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης απεργίας στις 10 Ιούνη 2021!

Μετά την απαράδεκτη και ανυπόστατη αυτή εφοπλιστική καταγγελία που έφερε την υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα του ΣΕΕΝ (σύνδεσμος εφοπλιστών ακτοπλοΐας) το 2021, ο εισαγγελέας Πειραιά είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκε και κατέθεσε στις 4 Αυγούστου 2022 ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Επόμενο βήμα ήταν να σταλεί στην ΠΕΝΕΝ το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο αποδίδονται στον Αντώνη Νταλακογεώργο κατηγορίες για παράβαση διατάξεων και άρθρων του ποινικού κώδικα! Υπενθυμίζεται ότι η απεργία στις 10/6/2021 ήταν πανεργατική – πανελλαδική και την είχαν οργανώσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και εκατοντάδες εργατικά σωματεία, ενώ στον ναυτεργατικό χώρο η απεργία είχε εξαγγελθεί από 13 ναυτεργατικά σωματεία ως απάντηση στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών (αντιγράφοντας τις εφοπλιστικές παραπλανητικές και ανακριβείς καταγγελίες) αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ «παρεμπόδισε την εκτέλεση όλων των δρομολογίων των πλοίων, που είτε ματαιώθηκαν είτε καθυστέρησαν, διαταράσσοντας σε πολύ μεγάλη έκταση και χρονικό διάστημα την ομαλή λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων και δη τον πλοίων…»!

Κι όμως αυτή η απεργία εξελίχθηκε ομαλά στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς κανένα επεισόδιο ή παρεμπόδιση πλοίου, με σύσσωμη τη συμμετοχή των πληρωμάτων στην απεργία. Μάλιστα με απόφασή τους οι ναυτιλιακές εταιρείες είχαν ματαιώσει τα δρομολόγια και είχαν εκδώσει ανακοίνωση μία ημέρα νωρίτερα προς το επιβατικό κοινό! Η ΠΕΝΕΝ διαμηνύει ότι καμία δίωξη εναντίον της «δεν πρόκειται να κλονίσει στο ελάχιστο την αταλάντευτη, αποφασιστική, συνεπή και αγωνιστική πορεία της για τα εργατικά και ναυτεργατικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου