ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Pet City : Δικαίωση Για Απολυμένο Του Ομίλου

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (23.12.23)

 

▸Καταβλήθηκε η αποζημίωση στον εργαζόμενο που είχε απολυθεί εκδικητικά από το gatoskilo.gr στο Περιστέρι (του ομίλου Pet City) στις 18 Οκτωβρίου με την αιτιολογία ότι υπήρχε… «διαφορά κουλτούρας μεταξύ εργαζομένου και εταιρείας».

Μάλιστα η απόλυση έγινε μόλις δύο μέρες πριν κλείσει χρόνο, τακτική συχνά επαναλαμβανόμενη στον χώρο του εμπορίου (και αλλού), ώστε οι εργοδότες να απαλλάσσονται και από την υποχρέωση αποζημίωσης.

Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης ήταν οι σχεδόν καθημερινές υπερωρίες, τις οποίες αρνήθηκε να κάνει ο εργαζόμενος και η αδιαφορία της εταιρείας για τα εργασιακά προβλήματα που της έθεταν οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων σοβαρά και στοιχειώδη ζητήματα ασφαλείας.

Η εταιρεία, αρχικά ήταν ανένδοτη στη στάση της και δεν φάνηκε ούτε στην πρώτη τριμερή συνάντηση που ορίστηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες.

Όμως, η επιμονή του εργαζομένου και η αταλάντευτη θέλησή του να μην περάσει η αυθαιρεσία της επιχείρησης, με τη στήριξη της ΑΤΕ-ΕΚΑ, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του, και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων έκαμψαν την ανένδοτη στάση της επιχείρησης.

Μάλιστα, έπειτα από μια μαζική διαμαρτυρία που οργανώθηκε από την ΑΤΕ-ΕΚΑ έξω από τον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, η εταιρεία το… ξανασκέφτηκε και κατέβαλλε στον εργαζόμενο την αποζημίωση 2 μηνών που μεθοδευμένα δεν του είχε καταβάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου