ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Αστυνομοκρατία Για Τις Αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις, Έφοδος Ακροδεξιών Στον ΗΣΑΠ

Σε κλίμα αστυνομοκρατίας, έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα φασιστικών ομάδων, σε Νέο Ηράκλειο και διάφορα σημεία στη Νέα Ιωνία.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, ομάδες της «Δράσης», αστυνομικοί της Ασφάλειας, με τη συνοδεία του υδροβόλου «Αίαντα» ήταν ακροβολισμένες στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία και Πευκάκια από τις 5 το απόγευμα και δεν επέτρεπαν τις συγκεντρώσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες για λευκό βανάκι χωρίς διακριτικά που εμφανίστηκε και «μάζευε κόσμο» στον σταθμό της Νέας Ιωνίας, χωρίς να ενημερώνει πού θα τους πάει.


Τελικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιφασιστικών ομάδων στους σταθμούς ΗΣΑΠ σε Ν. Ηρακλείο και Πευκάκια, με την αστυνομία να στήνει φραγμούς ώστε να εμποδίσει την κίνησή τους. Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί «απαγόρευση συγκεντρώσεων», ενώ με εντολή της αστυνομίας είχε κλείσει και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Ν.Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, λίγες δεκάδες από διάφορα φασιστοειδή έκαναν μνημόσυνο για τους δύο χρυσαυγίτες που δολοφονήθηκαν πριν από 10 χρόνια στη Λ.Ηρακλείου, ενώ η φασιστοσύναξή την οποία προπαγάνδιζαν εδώ και μήνες δεν πραγματοποιήθηκε.

Αργότερα το βράδυ ένταση επικράτησε στην πλατεία Βικτωρίας ανάμεσα σε ομάδες αντιεξουσιαστών και δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χρήση χημικών, όπου συνολικά έγιναν 33 προσαγωγές.

Εφοδος φασιστών στον ηλεκτρικό


Παράλληλα, αργά το απόγευμα ομάδα ακροδεξιών έστησε ένα σόου με αναμμένους πυρσούς στα βραχάκια της Πλάκας, και αφού το ολοκλήρωσαν η αστυνομία έκανε 6 προσαγωγές.

Σε βίντεο μάλιστα καταγράφονται φασιστοομάδες να εξαπολύουν επιθέσεις μέσα στον ηλεκτρικό του Μοναστηρακίου με καδρόνια, πυροσβεστήρες και πέτρες προκαλώντας πανικό στους επιβάτες και φθορές στα βαγόνια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αστυνομία επενέβη αφού πρώτα τα τάγματα εφόδου ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους, απειλώντας μάλιστα ότι θα κάψουν κόσμο, ενώ υπήρξαν φωτογραφίες και ανάλογες αναφορές για τραυματίες.

Στο μεταξύ, προχτές το βράδυ, 21 Ιταλοί, μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης «Casa Pound», συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από πληροφορίες ότι προσγειώθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην φασιστοσύναξη στο Νέο Ηράκλειο. Κατά πληροφορίες, ο αρχηγός της οργάνωσης ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, που κρατούνταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, «προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας». Εξι προσαγωγές έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου