ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης : «Θα Γελάσει Καλύτερα Όποιος Γελάει Τελευταίος»

 

«Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», το σχόλιο - απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις κινήσεις της «Ομπρέλας»

 

Σε τεντωμένο σκοινί περπατάει τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και να προμηνύουν σύγκρουση μέχρις εσχάτων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο και μια αντίστροφη μέτρηση για τη διάσπαση που φθάνει προς το τέλος της.

Μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αποχώρησης της «Ομπρέλας» με κείμενο που αναμένεται και στο οποίο θα ασκείται δριμεία κριτική προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σειρά θεμάτων, καθώς και αυτοκριτική, ενώ προαναγγέλλεται και νέο εγχείρημα, «για μια Αριστερά σύγχρονη, με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε, με τηλεφωνική παρέμβασή του σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5».

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», τόνισε ο κ. Κασσελάκης και υποστήριξε ότι «ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει», υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν», σημείωσε ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Παράλληλα, επεσήμανε το έργο που έχει κάνει η ευρωομάδα του κόμματος και ανέφερε ότι θα παρουσιαστεί εν όψει των ευρωεκλογών πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα και έμπρακτες πολιτικές. 

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ανέφερε ότι η αλήθεια θα λάμψει: «Μπορεί οι κυβερνώντες να μας ειρωνεύονται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου και η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση, τόνισε ο κ. Κασσελάκης σημειώνοντας ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άρση του απορρήτου για τα στελέχη της ΕΥΠ και υπογράμμισε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα υπήρχαν πολιτικές παραιτήσεις, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα.

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της οριζόντιας και άδικης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί «δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους. Παίρνουν οριζόντια,  αυθαίρετα μέτρα. Δεν υπάρχει καμιά λογική και δε θέλουν να ακούσουν. Πάνε να πάρουν από τους πολλούς δυσβάσταχτα ποσά, ενώ αλλού υπάρχει μεγάλη σπατάλη».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να γίνει κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε πίσω. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  να σηκώσει ανάστημα και να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που απογοητεύτηκαν από εμάς».

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου