ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ : Ο Αγώνας Για Την Επαναπρόσληψη Όλων Των Απολυμένων Συναδέλφων Συνεχίζεται

 


Νέο ρεσιτάλ ψεμάτων, αυτή τη φορά μέσα στο ναό της δημοκρατίας, από τον Υπουργό Εργασίας Άδ. Γεωργιάδη με αφορμή επερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης (Κ.Κ.Ε.) Λεωνίδα Στολτίδη για τα προβλήματα της περαιτέρω λειτουργίας στην επιχείρηση «ΤΣΑΝΤΑΛΗ».  Ο Υπουργός θεώρησε «απαραίτητο» να αποκαταστήσει «στο πανελλήνιο τι πραγματικά συνέβη στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», μιας και όπως ανέφερε στην δευτερολογία του στην συζήτηση «εγώ είχα βοηθήσει να βρεθεί επενδυτής…». Εννοώντας προφανώς τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας, που, κατά σύμπτωση, τυγχάνει να είναι γαμπρός του νυν Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

 

Οι ανακρίβειες και τα ψέματα του υπουργού είναι τα ακόλουθα:

  1. Ανυπόστατος ο ισχυρισμός του Υπουργού Εργασίας ότι οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ήταν απλήρωτοι, πριν μεταβιβαστεί η επιχείρηση στους νέους εργοδότες.
  1. Στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ δεν έγινε ποτέ επίσχεση εργασίας, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης.

3.Ούτε και σταμάτησε ποτέ η παραγωγική διαδικασία,η διακίνηση των προϊόντων στην εσωτερική αγορά και οι εξαγωγές σε άλλες  χώρες, όπως και πάλι ψευδόμενος, ισχυρίστηκε ο Υπουργός..

  1. Τέλος είναι χονδροειδέστατο ψέμα ότι ακολουθείται«κατά γράμμα το σχέδιο εξυγίανσης», όπως ανέφερε ο ίδιος, διότι, όπως τονίσαμε σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας (Δελτίο Τύπου, 18-9-2023),«η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης ρητά αναφέρει ότι θα διατηρηθούν οι υφιστάμενοι ογδόντα πέντε (85) εργαζόμενοι της επιχείρησης, στην ειδικότητα και με τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαν».

Καλούμε τον Υπουργό να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και δηλώνουμε ότι ο αγώνας για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων συναδέλφων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου