ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Και Τώρα… Σύγκρουση Για Την Ανατροπή


Η επόμενη μέρα μετά από τον συγκλονιστικό γιορτασμό των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, βρίσκει τις γραμμές της αντιπαράθεσης ξεκάθαρα χαραγμένες. Όλες και όλοι που τιμήσαμε και τιμούμε τον ηρωικό Νοέμβρη προχωράμε στη σύγκρουση με την κυβέρνηση του πολέμου και της φτώχειας.

Παλεύουμε μια κυβέρνηση εγκλημάτων πολέμου. Η συνενοχή του Μητσοτάκη δεν περιορίζεται στις αγκαλιές με τον δολοφόνο Νετανιάχου, ούτε «μόνο» στις βάσεις που διευκολύνουν τον δολοφόνο Μπάιντεν. Οι ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία και άμαχους στη Γάζα σκοτώνοντας μικρά παιδιά, εκπαιδεύονται εδώ σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία. Ο άξονας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ είναι κυριολεκτικά εγκληματικός.


Προϋπολογισμός άγριας επίθεσης


Παλεύουμε μια κυβέρνηση άγριας οικονομικής επίθεσης στην εργατική τάξη. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 πηγαίνει στη Βουλή και κλιμακώνει μια επίθεση που είναι ήδη ξεκινημένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού για το πρώτο δεκάμηνο του 2023 ξεπέρασε τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν από 48,9 δις το 2022 σε 50,7 δις, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν σε 47,8 δις από 48,9 δις. Η ακρίβεια δίνει περισσότερο ΦΠΑ στο κράτος ροκανίζοντας μισθούς και συντάξεις και παράλληλα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κόβουν τις κοινωνικές δαπάνες αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία να καταρρέουν.

Κι όμως, οι τραπεζίτες μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ απαιτούν και παίρνουν ακόμα πιο σκληρή λιτότητα. Όπως και με τα Μνημόνια, την επίθεση καθοδηγεί η άρχουσα τάξη στην ίδια τη Γερμανία, όπου το Συνταγματικό Δικαστήριο έκοψε 60 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό! Εδώ ο Μητσοτάκης τρέχει να ιδιωτικοποιήσει νοσοκομεία και υπολογίζει ότι θα ανέβει το προσδόκιμο ζωής για να ανεβάσει ξανά τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση!

Σε αυτές τις μάχες ρίχνεται ο κόσμος που διαδήλωσε μαζικά και μαχητικά στις πορείες για τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου. Σε κάθε πόλη κυριαρχούσαν τα συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη απαιτώντας να σταματήσει η συνενοχή στα εγκλήματα του Ισραήλ. Σε κάθε χώρο ετοιμαζόμαστε για ένα απεργιακό κύμα αρχίζοντας από τα νοσοκομεία και τη 48ωρη απεργία τους στις 29-30 Νοέμβρη. Η απαίτηση για Πανεργατική κλιμάκωση ενάντια στον τερατώδη προϋπολογισμό απλώνεται παντού.


Αλλά τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης έχουν το μυαλό τους αλλού, στις ευρωεκλογές του επόμενου Ιούνη. Ο Κασσελάκης μιλάει για μελλοντικές εκλογικές νίκες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, ο Ανδρουλάκης καμαρώνει επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να τον ξεπερνάει. Από κοντά και η ηγεσία του ΚΚΕ, δηλώνει παρούσα σε αυτή την κοινοβουλευτική σκυταλοδρομία.

Υπάρχει όμως και η άλλη Αριστερά, η επαναστατική που επιμένει ότι δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ότι οι ανατροπές έρχονται μέσα από το δρόμο του Νοέμβρη. Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Αριστεράς που έρχονται σε ρήξη με τα αδιέξοδα του ρεφορμισμού να πορευτούμε μαζί. Και για να δυναμώσουμε τις μάχες σε όλα τα μέτωπα εδώ και τώρα ενάντια στην κυβέρνηση του πολέμου και της φτώχειας, αλλά και για να ενισχύσουμε την εργατική εναλλακτική προοπτική. Για να γκρεμίσουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για την σοσιαλιστική εργατική επανάσταση για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου