ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΣΤΕΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ο βασανιστικός θάνατος ενός άστεγου ανθρώπου από το πολικό κρύο στην Θεσσαλονίκη αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στις ευάλωτες κατηγορίες συνανθρώπων μας, που ολοένα και πληθαίνουν λόγω της φτωχοποίησης που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία, με μια τεράστια αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ του ισχυρού κεφαλαίου και μια πλήρη εγκατάλειψη του δημόσιου κοινωνικού τομέα, που αποτελεί συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων που στήριξαν τις πολιτικές των μνημονίων και συνεχίζουν να στηρίζουν τις πολιτικές της ληστρικής κοινωνικής λιτότητας ως μονόδρομο.

Πέρα από τις λιγοστές αίθουσες που άνοιξαν δήμοι για τους άστεγους για τις πιο παγωμένες μέρες, οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες όλων των αστέγων, καμία ουσιαστική πρόνοια δεν έχει ληφθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης και της διατροφής χιλιάδων ανθρώπων χωρίς «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους» μέσα στις οξυμένες συνθήκες που δημιουργούν ο χειμώνας, τα ακραία κλιματικά φαινόμενα και η διογκούμενη ακρίβεια. Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στους ανθρώπους στους οποίους έχει διακοπεί το ρεύμα γιατί αδυνατούν, λόγω φτώχειας, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Απαιτούμε μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων, διακοπή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπή κοινωνική στέγη για τους άστεγους, επαναφορά της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους, διευρυμένη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει για μέτρα θέρμανσης των προσφύγων που ζουν μέσα σε σκηνές περικυκλωμένες από χιόνια, έγκλειστοι σε στρατόπεδα ή στους δρόμους. Ο παραλογισμός και η αναλγησία φτάνει στο σημείο να διακόπτεται κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες μόλις τους αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα. Απαιτούμε μέτρα στέγασης των προσφύγων σε χώρους θερμαινόμενους, αξιοπρεπείς, με πρόσβαση στην κοινωνική ζωή, έξω από στρατόπεδα- φυλακές.

Αυτή η κυβέρνηση, που αφήνει τη μισή χώρα να καίγεται από φωτιές το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα χιλιάδες ανθρώπους να ξεπαγιάζουν από το κρύο, ακόμα και να πεθαίνουν, είτε από έλλειψη στέγης είτε από επικίνδυνα μαγκάλια, η κυβέρνηση που προετοιμάζει εν μέσω πανδημίας την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι η ίδια επικίνδυνη. Και πρέπει να ανατραπεί από την λαϊκή οργή και την διεκδίκηση ενός άλλου κόσμου, που παραμένει εφικτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου