ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΜΕΤΑ : Το Ανέκδοτο Της Ημέρας. Σε Ετοιμότητα Ο Κρατικός Μηχανισμός

Στο έλεος της γραφειοκρατίας, των συσκέψεων επί συσκέψεων των… επιτελείων, της επικοινωνιακής διαχείρισης των προβλημάτων και της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού, θα βρίσκονται οι πολίτες, με την εμφάνιση κάθε έκτακτης κατάστασης. Και… επειδή τα έκτακτα και ακραία φαινόμενα στις μέρες μας γίνονται όλο και πιο συχνά, λόγω και της κλιματικής κρίσης, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αυτής της χώρας θα υφίστανται τις συνέπειες ενός «Επιτελικού Κράτους», το οποίο στηρίζεται σε πήλινα πόδια! Το καλοκαίρι θα κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές, το φθινόπωρο θα πνίγονται από τις βροχές και το χειμώνα θα εγκλωβίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στους βασικούς περιφερειακούς δρόμους και στην Εθνική οδό!

Την ίδια ταλαιπωρία, με δραματικές όμως συνέπειες για τη ζωή και την υγεία δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, βιώνουμε από την πανδημία του κορoνοϊού, όπου αυτό το κράτος αδιαφορεί πλήρως, για τους πολίτες του, αφού δύο χρόνια μετά, αντί να έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, με υποδομές και μόνιμο προσωπικό, έθεσε σε αναστολή εργασίας, με κίνδυνο οριστικής απόλυσης, το 7% των υγειονομικών που είναι ανεμβολίαστο, μείωσε τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ίδια ώρα που ενισχύει με κάθε τρόπο και μέσα τους ιδιώτες υγείας.

Η εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και η παράλυση του κράτους, με τον πρώτο χιονιά που η εμφάνιση και η έντασή του είχαν προβλεφθεί εδώ και μέρες δεν είναι αποτέλεσμα μιας απλής πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησης της ΝΔ, των Περιφερειών και των Δήμων. Αποτελούν τις συνέπειες των πολιτικών που, εδώ και τριάντα χρόνια, με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία 12 χρόνια, επέφεραν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Διαλύθηκαν ή υπολειτουργούν όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του κράτους και των ΟΤΑ, με λιγοστό προσωπικό, γερασμένο ή συμβασιούχους χωρίς την απαραίτητη εμπειρία. Βασικές τους, δε, υποδομές και υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή έχουν εκχωρηθεί σε εργολάβους, οι οποίοι, όπως κραυγαλέα φάνηκαν στα βασικά οδικά δίκτυα της Αττικής και της Εθνικής οδού και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους για ώρες, και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, όπου η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ τους έχει αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Μοναδικό τους μέλημα είναι η αποκόμιση του εύκολου και υψηλού κέρδους!

Ως ΜΕΤΑ έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η αντιμετώπιση αυτών των μεγάλων προβλημάτων, σε όφελος του λαού, απαιτούν ριζικό επαναπροσδιορισμό των ασκούμενων πολιτικών, που δεν μπορούν να γίνουν, όσο στο κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριαρχούν οι δυνάμεις αυτές που «πίνουν νερό», στο όνομα του κέρδους και της ασυδοσίας των αγορών.

Μια τέτοια όμως ριζική στροφή, απαιτεί την ανάπτυξη ενός ισχυρού, μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα θέσει επί τάπητος την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ, θα έρθει σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αγωνιστεί για την οργάνωση και στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και την επιστροφή στο κράτος βασικών υποδομών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου.


25-01-2022   

Από το ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου