ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Τσίπρας : Ποιος Κυβερνά κ. Μητσοτάκη; Εσείς Ή Οι Φουρθιώτηδες;


 
Ράπισμα απ' τον Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή, με τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις του Μένιου Φουρθιώτη για τα πάρε-δώσε με το μισό υπουργικό να κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του.

Η πρώτη μπηχτή ήρθε με αφορμή την ανυπαρξία πρακτικών απ' τις συσκέψεις για την κακοκαιρία που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως κάτι φυσιολογικό. «Τελικά ο μόνος που κρατάει πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο κύριος Φουρθιώτης», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και αφού έκανε ευρύτατη αναφορά στα της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας, ξεμπρόστιασε τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον υπόδικο Φουρθιώτη.

Απευθυνόμενος σε πρώτη φάση στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη είπε: «Κύριε καθηγητά δεν θα ασχοληθώ μαζί σας. Κρίμα μόνο θα πω και ντροπή γιατί είναι πραγματικά θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργό, από ένα υπόδικο. Είναι θλιβερό και για τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια έφερε τον πρωθυπουργό αντιμέτωπο με μια σειρά καυτά ερωτήματα.

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά τη χώρα; Εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει ότι «είναι η πρώτη φορά που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε ένα υπόδικο παρουσιαστή;» ρώτησε τον πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του νομοσχέδια της κυβέρνησης με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; »


Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις εταιρείες- βιτρίνα του παρουσιαστή. «Το γνωρίζατε ή όχι; Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης; Γιατί το γνώριζε καλά και προς τιμή του προσπάθησε να το σταματήσει. Και μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης και όχι ο Φουρθιώτης απ' το Μαξίμου».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης στις εταιρείες του Φουρθιώτη πιστώθηκαν πάνω από 194. 000 ευρώ σε επιστρεπτέες προκαταβολές και ότι εγκρίθηκαν πάνω από 56.0000. Χρήματα που πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 21 και που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση δανείου στην E TV, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ρώτησε: «Έχει διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία και από πότε; Και γιατί καθυστερεί;»

Στη συνέχεια στράφηκε και πάλι προς τον Γ. Γεραπετρίτη ρωτώντας τον αν επιτρέπεται να συνομιλεί με αυτό τον κύριο. «Και τι θα πει η προτροπή μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε; Για τους εισαγγελείς; τον Βρούτση που τον καταγγέλλει; για εμάς που μας στοχοποιεί;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά για ένα απ' τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο υπουργός στον Φουρθιώτη, όπως ο τελευταίος αποκάλυψε σήμερα με φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας προς τον πρωθυπουργό πως όλα αυτά είναι «ρητορικά ερωτήματα. Γιατί προφανώς τα ξέρατε και τα συγκαλύπτετε. Αλλιώς θα είχε αποπεμφθεί ο κ. Γεραπετρίτης. Άρα ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι, έχει στο χέρι εσάς. Το ερώτημα είναι γιατί».«Φοβάμαι ότι ο βούρκος στον οποίο σήμερα επιπλέετε, πολύ σύντομα θα σας καταπιεί», είπε προς τον πρωθυπουργό και τόνισε: «Μια ειναι η λύση αξιοπρέπειας για εσάς, να παραιτηθείτε».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου