ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΕΕΚ : Δεν Είναι Τα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα»!

Eίναι η ακραία καπιταλιστική πολιτική υποτίμησης της ζωής!
 
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
 
Να συμφωνήσουμε ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα, όμως το να ακούμε από τους κυβερνητικούς αρμόδιους/αναρμόδιους τη δικαιολογία ότι έχουμε να κάνουμε με «πρωτοφανή, ακραία καιρικά φαινόμενα» είναι εξοργιστικό!

Σχεδόν κάθε χρόνο βιώνουμε το χειμώνα έντονες χιονοπτώσεις με κλείσιμο δρόμων και πτώσεις δένδρων, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αποκλεισμούς χωριών, κυρίως ορεινών κ.λπ. Το να κλείνει όμως ο πιο σύγχρονος δρόμος της χώρας, βασικός δρόμος της πρωτεύουσας, η Αττική οδός, δεν είναι ζήτημα καιρικών φαινομένων. Είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του λεγόμενου επιτελικού κράτους και της ασυδοσίας του ιδιωτικού κεφαλαίου που λυμαίνεται την Αττική οδό, και όλη τη χώρα.

Αν χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και κινδυνεύουν ζωές, αυτό οφείλεται στον τρόπο που το «επιτελικό κράτος» διαχειρίστηκε την κακοκαιρία, στον τρόπο διαχείρισης της κίνησης από την τροχαία, και στην εταιρία που δεν είχε φροντίσει να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να έχει να αναγκαία μέσα για να κρατήσει ανοικτή την Αττική οδό.

Η κλήση του στρατού να απεγκλωβίσει και διασώσει τους παγιδευμένους οδηγούς στην Αττική οδό, των οποίων πλέον κινδύνευε η ζωή(!), είναι απόδειξη της αριστείας/αχρηστείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της διοίκησης της περιφέρειας από τον Πατούλη και όλων των λοιπών παρατρεχάμενων υπηρεσιών. Δεν πρόκειται για «έκτακτο καιρικό φαινόμενο». Πρόκειται για ένα έντονο καιρικό που όμως ήταν προβλέψιμο και όντως είχε προβλεφτεί με σημαντική ακρίβεια από τη μετεωρολογική υπηρεσία. Όμως αντί να φροντίσουν να λάβουν μέτρα, μέχρι τελευταίας στιγμής συμπεριφέρονταν σαν να μην είχαν λάβει καμία προειδοποίηση. Και ο Πατούλης και η κυρία Κεραμέως λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η χιονόπτωση απασχολούνταν με το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία, με την Κεραμέως να εκδίδει διαταγές για… διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία. Οι ασχολίες Πατούλη – Κεραμέως την Κυριακή 23 Ιανουαρίου αποκαλύπτουν τη μέθοδο με την οποία η ίδια η κυβέρνηση αντιμετώπιζε τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Τις έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια γιατί γι’ αυτούς το κέρδος είναι πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες. Γι’ αυτούς οι ανθρώπινες ζωές δεν αξίζουν, μόνη τους αξία είναι το χρήμα. Άφησαν όλες τις εργασίες να εξελιχθούν σαν να πρόκειται για συνήθη καθημερινή ημέρα.

Το ίδιο έκανε η εταιρία εκμετάλλευσης της Αττικής οδού που έκοβε διόδια ενώ είχε ήδη αρχίσει να μπλοκάρεται ο δρόμος. Δύο μόνο εκχιονιστικά που διέθετε, εγκλωβίστηκαν κι αυτά και με λίγα εκατοστά χιονιού οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων κινδύνευσαν και κινδυνεύουν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Τελικά, η κυβέρνηση του -κατά τους ίματζ μέικερς- Μωϋσή Μητσοτάκη στις φωτιές, το καλοκαίρι, αποδείχθηκε ανίκανη και άφησε να καεί η Εύβοια και η μισή Ελλάδα. Τον χειμώνα αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αλλά προβλέψιμο χιονιά.

Και ας μην ξεχνάμε ότι την ίδια ημέρα που στους δρόμους της Αθήνας άνθρωποι κινδύνευαν/κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, η Ελλάδα πέτυχε ένα νέο ρεκόρ με άλλους 111 ανθρώπους νεκρούς από τον Covid-19 – σε μία μόνο μέρα.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση μπορεί να επαίρεται ότι με την αγορά των γαλλικών μαχητικών Ραφάλ κάνει την Ελλάδα ισχυρή. Αλλά ισχυρή είναι μια χώρα που έχει ισχυρό και υγιή λαό. Οι νέοι της έχουν μέλλον και οι μεγαλύτεροι μπορούν να χαίρονται τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Το να ρίχνει η κυβέρνηση 3.900 αστυνομικούς με 883 οχήματα στους δρόμους την ημέρα του χιονιά είναι επίσης μέτρο της ηλίθιας, παρανοϊκής αντίληψης της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής κυβέρνησης. Αντί να φροντίζουν να ισχυροποιήσουν τη χώρα και το λαό της αυτοί αντιμετωπίζουν το λαό ως εχθρό για τον οποίο απαιτούνται όλο και ισχυρότερες κατασταλτικές δυνάμεις. Έτσι, προσλαμβάνουν χιλιάδες αστυνομικούς, αντί για προσλήψεις στην πυροσβεστική και γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Όσο για την ίδια την αγορά πολεμικών Ραφάλ και των άλλων πολυδάπανων εξοπλισμών, είναι σαφές ότι με την εμπλοκή της Ελλάδας στις τυχοδιωκτικές ιμπεριαλιστικές στρατηγικές δεν προστατεύεται ο ελληνικός λαός. Αντίθετα, 100 ακριβώς χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή η άρχουσα καπιταλιστική τάξη και οι κυβερνήσεις της μετατρέποντας την Ελλάδα σε κυνηγόσκυλο των Γάλλων ιμπεριαλιστών στο Σαχέλ της Αφρικής και των ΗΠΑ στην Ουκρανία στην στρατηγική κατά της Ρωσίας, απειλούν να φέρουν μια νέα καταστροφή.

Αυτή η κυβέρνηση, αμάλγαμα ακραίων νεοφιλελεύθερων και φασιστών, πρέπει άμεσα να ανατραπεί, είναι δημόσιος κίνδυνος για το λαό και την εργατική τάξη. Μαζί και το καπιτα-ληστρικό σύστημα που υπηρετούν και που τους αναδεικνύει στην εξουσία. Μια γενική απεργία πρέπει να οργανωθεί για να απεγκλωβιστεί η κοινωνία από την υγειονομική καταστροφή, την οικονομική καταστροφή και τα… ακραία φαινόμενα. Και κάθε ακραίο φαινόμενο πρέπει να παλευτεί με μια επαναστατική πολιτική. Κάτω ο Μητσοτάκης και οι άχρηστοι της κομπανίας του.

24/1/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου