ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΚΚΕ (μ-λ) : Απελπιστική Η Διαχείριση Της “Ελπίδας” - Η Πραγματική Ελπίδα Για Το Λαό Βρίσκεται Στους Αγώνες Του Για Την Ανατροπή Της Βάρβαρης Αντιλαϊκής Πολιτικής

ΚΚΕ (μ-λ)

Πάνω από 5.000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτοκίνητα στην “κορωνίδα” των ιδιωτικοποιημένων κεντρικών οδικών αξόνων της χώρας, την Αττική Οδό. Εκατοντάδες άλλοι στις Λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη, άλλοι τόσοι στη Μαραθώνος, την Περιφερειακή Υμηττού και στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου. Μέχρι και δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία έκλεισαν! Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αποκλεισμένοι για δύο μέρες στο εργοστάσιο. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ίσως κάποιες να χάθηκαν κιόλας από την αδυναμία προσέγγισης σε υγειονομικές δομές. Ακόμη και μέσα σταθερής τροχιάς επί ώρες σταμάτησαν να λειτουργούν. Ο λαός γι’ ακόμη μια φορά έμεινε απροστάτευτος, να παλεύει μόνος να τα βγάλει πέρα. Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης και το δυστύχημα με την αμαξοστοιχία συμπληρώνουν το παζλ.

Σπεύδει ο πρωθυπουργός να διαχωρίσει τη θέση του από την «επιτελική» παταγώδη αποτυχία. Η κυβέρνηση και τα στελέχη της μιλούν και χρεώνουν “ευθύνες” δεξιά κι αριστερά. Στη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού (κάποιες ειδήσεις αναφέρουν ότι μαίνεται και πόλεμος συμφερόντων για την εκμετάλλευσή της για τα επόμενα... 25 χρόνια ), στους επί μέρους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία. Σε “ανεπάρκειες” και “ολιγωρίες”. Μα προπαντός έχουν μόνιμα έτοιμο το αστικό αφήγημα της “ατομικής ευθύνης” που ήδη άρχισε να συνοδεύσει και τα γεγονότα που ζούμε .Υπεύθυνοι οι οδηγοί που δεν είχαν αλυσίδες!!! Είναι πιθανό να φορτωθούν όλα αυτά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, για να βγει “λάδι” η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Υπεύθυνοι και οι μετεωρολόγοι!!! Αφήστε δε την ίδια τη χιονόπτωση που δεν ήταν συνεπής στο... ραντεβού και ήρθε μερικές ώρες νωρίτερα!!!

• Θέλουν να προλάβουν τα λαϊκά ξεσπάσματα, φοβούνται τη λαϊκή οργή που συσσωρεύεται και επιχειρούν να την εξαγοράσουν. Εκεί στοχεύει η «ηγετική» πρωθυπουργική πρωτοβουλία που ζήτησε από την Αττική Οδό να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα. Το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, ωστόσο, η κυβέρνηση είχε φροντίσει να την ενισχύσει με εκατομμύρια ευρώ, λόγω μειωμένης διέλευσης από τα διόδιά της.

Είναι τέτοιος ο φόβος τους, αλλά και η συνειδητοποίηση της ανικανότητά τους για τα στοιχειώδη που αναγκάστηκαν να κηρύξουν γενική αργία την Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Γενάρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Βέβαια, την προηγούμενη μέρα έστελναν τους εργαζόμενους για δουλειά (τέτοια εκτίμηση της κατάστασης!) Γιατί οι εγκλωβισμένοι δεν βρέθηκαν εκεί για λόγους αναψυχής, αλλά επειδή έπρεπε να πάνε και να γυρίσουν απ’ τη δουλειά τους. Βλέπετε, τα κέρδη της εργοδοσίας πρέπει να συνεχίζονται απρόσκοπτα, ακόμη και στις πιο άθλιες κι επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Είναι η ίδια λογική και πρακτική που εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν τμήμα της άδειας που κάνουν χρήση όταν νοσήσουν από covid.

Ο χιονιάς και οι καταστροφές που έφερε δεν έγιναν σε κενό χρόνο. Ήρθαν να επικαθήσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ακρίβειας, της λιτότητας και της ανεργίας. Είναι η άλλη όψη της εγκληματικής καταδίκης ενός ολόκληρου λαού στο έλεος της πανδημίας. Είναι η συνέχεια των καταστροφών που πληρώνει ο λαός με τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους καύσωνες. Είναι η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και η αντιμετώπιση των ανθρώπινων αναγκών με βάση της αστικής αντίληψης “κόστος-όφελος”. Είναι η αντίληψη που ιεραρχεί ως προτεραιότητα τα κέρδη και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών προστατών της. Πού να “περισσέψουν” λεφτά για νοσοκομεία, σχολεία, μέσα προστασίας, προσλήψεις προσωπικού κ.λπ., όταν αυτά ξεκοκαλίζονται για RAFAL, φρεγάτες, μηχανισμούς καταστολής και πάσης φύσης ενισχύσεις στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο;

• Τα ευφάνταστα ονόματα που δίνουν στα καιρικά φαινόμενα μετατράπηκαν για πολλοστή φορά στο αντίθετό τους. Η “καλή προετοιμασία” της κυβέρνησης και του κράτους απέναντι στο χιονιά αποδείχτηκε μια τεράστια φούσκα. Η αδιαφορία του ντόπιου αστικού συστήματος για τη ζωή του λαού συναντήθηκε με τα όρια των δυνατοτήτων του. Αυτό είναι το αποτέλεσμα συνάντησης της πολιτικής βούλησης με τον εξαρτημένο ντόπιο καπιταλισμό.

Η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συνειδητοποιούν την απανθρωπιά και την έκθεση σε κάθε είδους κίνδυνο που τους επιφυλάσσει ένα κυνικό σύστημα και μια αδίστακτη κυβέρνηση. Παρέα με όλους αυτούς, τους δήθεν αντιπολιτευόμενους που, πέρα από ψηφοθηρία, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στο κόσμο της δουλειάς αλλά συμβάλλουν στη μακροημέρευση του σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης.

Η οργάνωση, ο αγώνας, η αντίσταση και η διεκδίκηση αναδεικνύονται σε ανάγκες ζωής για να δει ο λαός μας μια πραγματική “άσπρη μέρα”!

25/1/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου