ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διαμαρτυρία Την Πέμπτη Στο Δημαρχείο Για Τον Θάνατο Άστεγου Από Το Κρύο

 Εκλεγμένοι συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Γενάρη, στις 9 πμ, στο Δημαρχείο της πόλης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου 60χρονου από υποθερμικό σοκ στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τρίτης.

 «Δεν ανεχόμαστε να χάνονται ζωές από το κρύο στην πόλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

 

«Σήμερα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του από υποθερμικό σοκ, επειδή ήταν άστεγος και βρισκόταν στο δρόμο στη διάρκεια του παγετού. Δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα, ο θάνατος ενός ανθρώπου από το κρύο, στην Θεσσαλονίκη του 2022! Δεν μπορεί να θεωρείται κόστος, ατομική ευθύνη, να μετριέται με ευρώ, η ανάγκη του λαού για στέγαση και θέρμανση, ειδικά μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι ασυγχώρητο πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σε επενδυτικά έργα για τις ανάγκες των εργοδοτών, πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λίγα χιλιόμετρα μακριά από το πολυδιαφημιζόμενο τεχνολογικό πάρκο, και ανάμεσα σε 5στερα ξενοδοχεία.

Από σήμερα κιόλας απαιτούμε:

  • Με ευθύνη του κράτους να ανοίξουν θερμαινόμενες αίθουσες και να οδηγηθούν με ασφαλή και άμεσο τρόπο εκεί όλοι όσοι ζουν στο δρόμο.
  • Να εξασφαλιστεί η διατροφή και η στέγασή τους, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου