ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΕΚ : Ο Aγώνας Για Τη Ζωή Θα Νικήσει!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, υποστηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που γίνεται την Τρίτη 14 Απριλίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στις 12.30μμ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τις πετυχημένες κινητοποιήσεις των γιατρών, των υγειονομικών και των αλληλέγγυων στο πλευρό τους, οι οποίες προκάλεσαν την μανιασμένη αστυνομική επίθεση από την ακροδεξιά Κυβέρνηση, δείχνοντας το δυναμικό αγώνα που υπάρχει εν τω μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας και της αλληλένδετης με αυτήν νέας φάσης της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού.

Η άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της, προετοιμάζουν την «επόμενη μέρα» της ταξικής πάλης, διώκοντας αγωνιστές εργάτες που παρεμβαίνουν σε αλληλεγγύη στους μετανάστες, όπως στο Περιστέρι και επιχειρώντας να επιβάλλουν το νόμο της βαρβαρότητας του κόσμου τους που πεθαίνει, σε όλο το λαό. Συγχρόνως ολόκληρη η Ε.Ε. διασπάται και κατεδαφίζεται, σαν συνέπεια της παγκόσμιας κρίσης και των εσωτερικών της αντιφάσεων.

Η καπιταλιστική κρίση στη νέα της φάση, έχει το χαρακτήρα της διεθνούς κατάρρευσης της καπιταλιστικής παραγωγής. Το κοινωνικό τοπίο που διαμορφώνεται για την εργατική τάξη είναι εκρηκτικό. Είναι μέσα σε αυτές τις συνθήκες που πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης γεννούνται σαν απάντηση στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και το οξυνόμενο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζομένων και ανέργων εργατών, άστεγων, μεταναστών, συνταξιούχων και όλων των αποκλεισμένων και καταπιεσμένων του παρακμασμένου καπιταλισμού.

Χρειάζεται τώρα, να ενώσουμε τις εστίες αντίστασης στην βαρβαρότητα παλεύοντας για μια διέξοδο από αυτήν. Η πάλη ενάντια στις απολύσεις και το νόμο της «εκ περιτροπής εργασίας», την λιμοκτονία και την ανεργία συνδέεται με την πάλη ενάντια στην αστυνομική καταστολή και το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για το δικαίωμα στην απεργία, την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Για την κατάργηση όλων των αντι-συνδικαλιστικών νόμων της δεξιάς και του Σύριζα και την σφυρηλάτηση της πολιτικής ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης ενάντια στην εθνική ενότητα των καπιταλιστών, του κράτους και των γραφειοκρατών οργάνων τους. Ο αγώνας της εργατικής τάξης για τη ζωή θα νικήσει, με το χτίσιμο του επαναστατικού Κόμματος και της επαναστατικής Διεθνούς.

Το Π.Γ. του ΕΕΚ-Τροτσκιστές,

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου