ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Κυβέρνηση Φονικών Απατεώνων

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και των υπουργών του. Το σκάνδαλο με τη δήθεν τηλεκατάρτιση των δικηγόρων, των μηχανικών και άλλων επιστημονικών κλάδων από λαμόγια των ΚΕΚ έβγαλε περισσότερο γέλιο παρά θυμό με τα καλαμπούρια του “σκόιλ ελικικού”. Αλλά το σκάνδαλο με την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι έφερε στην επιφάνεια την τραγική διάσταση: η πολιτική της πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα (με προτεραιότητα στους διαπλεκόμενους με τη Νέα Δημοκρατία) κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Και αυτά τα σκάνδαλα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μέσα σε συνθήκες καραντίνας που δυσκολεύουν τις μαζικές κινητοποιήσεις, οι υπουργοί προωθούν νομοσχέδια και ρυθμίσεις που κλιμακώνουν την ασυδοσία των καπιταλιστών.

Ο Χατζηδάκης περνάει από τη Βουλή νομοσχέδιο καταστροφικό για το περιβάλλον. Πλήθος επιστημονικές μελέτες δείχνουν τη σύνδεση ανάμεσα στις επιδημίες και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά η κυβέρνηση μας “ετοιμάζει” για τον επόμενο γύρο της επέλασης του κορονοϊού δίνοντας το ελεύθερο στους καπιταλιστές να τσακίσουν ό,τι απόμεινε.

Οι επιδημιολόγοι ανησυχούν για το τι θα σημάνει το άνοιγμα των σχολείων όπως είναι τώρα, αλλά η Κεραμέως προωθεί νομοσχέδιο που χειροτερεύει τις συνθήκες: περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη, με πιο γερασμένους εκπαιδευτικούς, σε κτίρια όπου η καθαριότητα, οι επισκευές και η θέρμανση στηρίζονται σε Δήμους που δεν έχουν λεφτά.

Περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις

Ακόμα και στα Νοσοκομεία, πίσω από τα ωραία λόγια για τους “ήρωες” η κυβέρνηση προωθεί περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις, περνάει την καθαριότητα σε εργολάβους, αφήνει τις εφημερίες απλήρωτες. Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο Κικίλιας έκλεισε το παράρτημα του νοσοκομείου στην Καλλιθέα, το οποίο είχε κρατηθεί ανοιχτό με τον αγώνα των κατοίκων και του νοσηλευτικού προσωπικού. Οι “δολοφόνοι με το πριόνι” ξαναχτυπούν.

Και έρχονται χειρότερες επιθέσεις. Η καραντίνα μπορεί να χαλαρώνει, αλλά η οικονομική κρίση αγριεύει. Τα ελλείμματα του προϋπολογισμού ξαναγυρνάνε στα επίπεδα του 2010. Πίσω από τους χαριεντισμούς του Μητσοτάκη με την Πρωτοψάλτη πως όλοι “είμαστε ακόμα ζωντανοί”, η πραγματική εικόνα είναι ότι οι επιχειρήσεις είναι ζόμπι, η κυβερνητική στήριξη πάει στα αφεντικά και το κόστος πέφτει στις πλάτες των εργαζόμενων.

Γι' αυτό, είναι κατεπείγον να αντιστρέψουμε τις προτεραιότητες, να βάλουμε τις ανάγκες των εργατών πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων. Σε πείσμα των δυσκολιών της καραντίνας, μια σειρά κλάδοι βγήκαν μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία στις 7 Απρίλη, οι εκπαιδευτικοί στις 24 του μήνα και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό αυτή την Τρίτη 28/4 άνοιξαν το δρόμο. Την Πρωτομαγιά όλοι μαζί δίνουμε τη συνέχεια σε αυτόν τον αγώνα.

Και ετοιμαζόμαστε να τον πάμε μέχρι το τέλος. Δεν ξεχνάμε ότι η εργατική επανάσταση ήταν αυτή που έφτιαξε το πρώτο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη ρημαγμένη Ρωσία τρεις ολόκληρες δεκαετίες πριν η πλούσια Βρετανία αποκτήσει το δικό της National Health Service που δοξάζεται -και σωστά- μέχρι σήμερα. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε για να σώσουμε ζωές από τη φονική απληστία του κεφάλαιου και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου