ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Καλή Είδηση Από Τη Μασσαλία!


Μια καλή είδηση που μας στέλνει η Ν.

Γάλλοι εργάτες ανέλαβαν ένα εστιατόριο McDonald ' s στη Μασσαλία και το μετέτρεψαν σε πλατφόρμα αλληλεγγύης για να διανέμουν επισιτιστική βοήθεια για όσους έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χάρη σε μια χούφτα εθελοντές καθώς και μια σειρά συλλογικοτήτων και οργανώσεων, ο τόπος έχει γίνει ζωτικής σημασίας για τις φτωχές και ευάλωτες οικογένειες στη γειτονιά της εργατικής τάξης του Saint-Barthélemy και άλλων στα βόρεια της Μασσαλίας


Οι εργαζόμενοι συλλέγουν τρόφιμα από κατοίκους καθώς και τοπικούς καταστηματάρχες και τράπεζες τροφίμων. Τα προϊόντα αποθηκεύονται στα μεγάλα ψυγεία του πρώην fast-food εστιαστορίου. Οι 20 εθελοντές, φορώντας εξοπλισμό ατομικής προστασίας, παίρνουν σειρά 24 ώρες την ημέρα για να παραλάβουν τα τρόφιμα που στη συνέχεια δίνονται στους πιο επισφαλείς άμεσα επί τόπου, ή μέσω ομάδων κατοίκων, που έρχονται να παραλάβουν δέματα τροφίμων για να τα παραδώσουν σε αυτούς που τα χρειάζονται.

" Έχουμε τόνους τροφίμων που μας παραδίδονται. Έχουμε αρκετά για να φτιάχνουμε εκατό καλάθια την ημέρα," δήλωσε ο Salim Grabsi, από το Συνδικάτο Λαϊκών γειτονιών της Μασσαλίας (SQPM), ένας από τους διοργανωτές πίσω από την εξαγορά του εστιατορίου.

Η διοίκηση της McDonald ' s France αντιτάχθηκε στη δράση, αλλά οι εργάτες δεν νοιάστηκαν και προχώρησαν ακάθεκτοι.

" Σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν δεν αναλάβουμε δράση για τις γειτονιές μας, ποιος θα το κάνει;" ρώτησε ο Kamel Guémari, ένας από τους συνδικαλιστές που συμμετείχε με την πρωτοβουλία.

στάλθηκε με email από σύντροφο από την ΒΙΟ.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου