ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Τριτη 7 Απριλη Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Για Τη Δημόσια Υγεία

90844768 1564010700424385 102437169032855552 o Εδώ και ένα μήνα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να μετακυλήσει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της για την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, άλλοτε προς τους πολίτες και άλλοτε προς τους γιατρούς.

Στην πιο δύσκολη φάση της πανδημιας, δεν είναι ικανή ούτε καν να προωθήσει προς το προσωπικό των νοσοκομείων είδη ατομικής προστασίας και ουσιαστικα αρνείται να ενισχύσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ τα δημόσια νοσοκομεία.

Ακόμα και την ύστατη ώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιμένει στην μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων χρόνων, μια πολιτική σκληρής λιτότητας και περικοπών στα δημόσια νοσοκομεία, μια πολιτική που ο πλούσιος ζει και ο φτωχός πεθαίνει.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία κρατάνε γερά έχοντας στο πλευρό τους τους εργαζομένους και τον απλό λαό που πληρώνει το βαρύ τίμημα της επιδημίας και της καραντίνας. Τον λαό που εφαρμόζει σκληρά μέτρα υγειονομικής απομόνωσης πριν οι κρατικές αρχές τα επιβάλλουν.
Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι οριακή, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όχι μόνο είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειάζονται αλλά αρρωσταίνουν από την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας. Παρά την τραγική συμπεριφορά του κράτους απέναντί τους, παραμένουν στην πρώτη γραμμή καθημερινά, ακούραστοι, πηγαίνοντας στον «πόλεμο» χωρίς ούτε καν μάσκες.


Όλοι μαζί με τους υγειονομικούς πρέπει να φωνάξουμε για:

• Δημόσιο Σύστημα Υγείας εδώ και τώρα! Δωρεάν Περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Πλήρης και δωρεάν κάλυψη του κόστους των εξετάσεων που απαιτούνται. Ιατροφαρκευτική περίθαλψη για όλους. Μαζικός και δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για όλους.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας τώρα .
• Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας σε επάρκεια για όλους τους υγειονομικούς. Να μπουν στους θαλάμους χωρίς μάσκες μόνο οι Υπουργοί!
• Μονιμοποίηση τώρα όλου του προσωπικού στα νοσοκομεία.
• Το κοστος να πληρώσουν οσοι διελυσαν την Δημοσια υγεία!

Σπάμε την σιωπή που επιβάλει η κυβέρνηση! 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7.4

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αριστερή Συσπείρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου