ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Μαζική, Δυναμική Διαδήλωση

Ο νόμος αστυνομικού ελέγχου των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Ρεπορτάζ – φωτό : Θόδωρος Κουτσουμπός


Μαζική, δυναμική απάντηση έδωσαν 5.000 διαδηλωτές το βράδυ της Τρίτης 7/7/2020 στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα χιλιάδες διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οργανώσεις της άκρας αριστεράς που έχουν συμπτύξει την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πλην ΣΕΚ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), ΛΑΕ, ΝΑΡ, νΚΑ κ.ά.). Στη διαδήλωση της Αθήνας εκτός των προαναφερθεισών οργανώσεων συμμετείχαν η ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, η Αναρχική Ομοσπονδία, η ΑΚ και συλλογικότητες της αναρχίας. Μαζικό και δυναμικό ήταν το μπλοκ των φοιτητών, ενώ υπήρχαν αρκετά πανό σωματείων.

Η διαδήλωση υπήρξε ειρηνική αλλά αποφασιστική. Ο νόμος απαγόρευσης του δικαιώματος στη διαδήλωση, συγκέντρωση, συνέλευση, ακόμη και αν ψηφιστεί, όπως φαίνεται από την ακροδεξιά κυβέρνηση, δεν πρόκειται να γίνει δεκτός, θα καταργηθεί με ταξικές μάχες στους δρόμους. Η συμμαχική κυβέρνηση δεξιών και φασιστοειδών που συγκροτούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επείγεται να ψηφίσει το νόμο απαγόρευσης και αστυνομικού ελέγχου των διαδηλώσεων φοβούμενη την έκρηξη της λαϊκής οργής εξ αιτίας της συνδυασμένης κρίσης του κορονοϊού και της καπιταλιστικής κρίσης με όλες τις συνέπειές της στην ανεργία, φτώχεια, ελαστική εργασία κ.λπ. Στην πραγματικότητα ρίχνει κι άλλη εύφλεκτη ύλη στην κοινωνική πυρκαγιά.

Σήμερα Τετάρτη 8/7 η ΑΔΕΔΥ οργανώνει στάση εργασίας ενάντια στον υπό ψήφιση νόμο και συγκέντρωση το μεσημέρι.

Το βράδυ της Πέμπτης 9/7, χιλιάδες άνθρωποι να πουν δυνατό ΟΧΙ με πορεία πάλι από τα Προπύλαια στη βουλή, την ώρα που η δεξιά πλειοψηφία μαζί με τους ΚΙΝΑΛ της κυρίας Φώφης θα ψηφίζουν υπέρ του νόμου που βάζει στο γύψο τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα. 
Στη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Σύνταγμα θα είναι και το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου