ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Κυψέλη : Πολιτική Συγκέντρωση Του ΕΕΚ Την Παρασκευή 10/7


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

( Κ.Ο Πατησίων- Κυψελης)

Πολιτική συγκέντρωση: Παρασκευή 10/7 στις 7.30

Θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη

Στις ΗΠΑ σφαίρες στους μαύρους

Στην Ελλάδα εξώσεις στους πρόσφυγες

Χτυπάνε τους πιο ευάλωτους, για να μας χτυπήσουν όλους

Όμως, υπάρχει εργατική επαναστατική απάντηση σε καπιταλιστική κρίση και πανδημία.


Η πανδημία του covid-19 σε αλληλεπίδραση με την παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί με πρωτόγνωρους ρυθμούς στην καταστροφή του βιοτικού επιπέδου, με την μείωση των μισθών και την ανεργία, σκορπώντας φτώχεια και εξαθλίωση για το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Οι πόρτες για τους περισσότερους εργαζόμενους, που λόγω lockdown έφυγαν από την παραγωγή, παραμένουν κλειστές. Ένα μέρος επιστρέφει στην εργασία με χειρότερους όρους, με μικρότερο μισθό, με ημιαπασχόληση και επιδοτούμενη εργασία, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία σπρώχνεται στην ανεργία, είτε άμεσα, είτε σε λίγους μήνες.

Ο καπιταλισμός στην κρίση του είναι καταστροφικός σε παγκόσμια κλίμακα. Στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες οι άνεργοι ανήλθαν στα 47 εκατομμύρια. Το ίδιο καταστροφική είναι η κατάσταση στην Ευρώπη, για να μη μιλήσουμε για τον υπόλοιπο κόσμο. Η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία οδεύει ολοταχώς στην ύφεση σκορπώντας ανεργία και φτώχεια. Αυτή η οικονομική και κοινωνική κατάσταση ενώνει μαύρους, λευκούς, λατίνους, όλες τις φυλές, στην εξέγερση που βλέπουμε να εξελίσσεται στις ΗΠΑ, ενάντια στο ρατσιστικό κράτος μετά την δολοφονία του Floyd. Μια εξέγερση που επεκτείνεται στην Γαλλία στην Ευρώπη αλλά και στην Λατινική Αμερική.

Αλλά εκεί που ο καπιταλισμός δείχνει τον αγριανθρωπισμό του και ότι είναι ένα σύστημα ασύμβατο με τις ανάγκες της εξέλιξης και ανάπτυξης της ζωής, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων στο όνομα της Οικονομίας και όταν αυτοί λένε Οικονομία, δεν εννοούν δουλειές και μισθούς. Αυτά καταστρέφονται από την κρίση. Εννοούν την εκμετάλλευση της εργασίας, την απομύζηση υπεραξίας και την κερδοσκοπία των παρασίτων τους, που δεν είναι άλλοι από τα αφεντικά που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να κρατάνε για τον εαυτό τους κάθε όφελος και να μεταφέρουν στην κοινωνία κάθε ζημία.

Το χαρακτηριστικό της παρακμής του καπιταλισμού και της κρίσης του είναι η απόλυτη αδυναμία του να επενδύσει στην παραγωγή. Λεφτά φαίνονται να διακινούνται, μιλάνε για τρισεκατομμύρια, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα πάνε στην παραγωγική δραστηριότητα, εργοστάσια κλείνουν εργάτες απολύονται, τα λεφτά πάνε στις φούσκες στα χρηματiστήρια και στον τζόγο και στα κάθε λογής παράσιτα.

Στην Ελλάδα, χρεοκοπούν και κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ, στη ΔΕΗ κλείνουν τα λιγνιτωρυχεία ελαττώνοντας κατά εκατοντάδες εργάτες το προσωπικό της, μια σειρά εργοστάσια κλείνουν μέχρι τον Οκτώβριο και άλλα συρρικνώνουν την παραγωγή τους. Οι μόνες “επενδύσεις” που γίνονται είναι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, οι παραχωρήσεις στην COSCO που καταστρέφουν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το μεγάλο φαγοπότι στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα και στην Ρόδο. Τα δισεκατομμύρια μοιράζονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα δικά της παιδιά για να κρύβουν τα σκάνδαλα τους και τις αντεργατικές και αντιδραστικές τους αποφάσεις και στους “νεοπλουτίδηδες” βλαχοδημάρχους για να βάφουν τους δρόμους και να τοποθετούν ζαρντινιέρες. Τα σκάνδαλα και η διαφθορά στους κυβερνώντες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Εκατομμύρια διακινούνται στους ημέτερους και ο λαός πεινάει.

Η Δεξιά αντιδραστική, ρατσιστική κυβέρνηση του Κούλη, για να διατηρήσει την κυριαρχία της στρέφει τον ένα ενάντια στον άλλο χρησιμοποιώντας τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Δεν φταίνε για την άθλια κατάσταση που βιώνουμε η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι τράπεζες αλλά ο ΑΛΛΟΣ και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες ομάδες οι Πρόσφυγες, οι Μετανάστες, οι Ρομά κ.α. Διώχνουν τους πρόσφυγες από τα σπίτια τους αφήνοντας στους δρόμους και τις πλατείες άστεγους και τους ελάχιστους πόρους που πήγαιναν προς αυτούς τους παρακρατάνε για τους ημέτερους, δημιουργώντας άθλιες συνθήκες στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα προτείνει και παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε ενότητα με πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν την ζωή μας.

  • Κάτω η ακροδεξιά αντιδραστική, ρατσιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Διαγραφή του Χρέους, παλιού και νέου.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων στρατηγικών τομέων της Οικονομίας, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
  • Όλη η εξουσία στα εργατικά επαναστατικά συμβούλια, τσακίζοντας την αστική εξουσία και το κράτος της.

EEK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου