ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΙΝ : Μνημονιακή η Βουλή η Ελπίδα στον Αγώνα

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέρασε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, στο πλαίσιο του 3ου σφαγιαστικού μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ. Αποστάσεις φρόντισαν να κρατήσουν τα κόμματα της κατ’ όνομα αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), αν και έχουν ψηφίσει το μνημόνιο. Τα κυβερνητικά χαμόγελα για τη συντεταγμένη αυτή τη φορά ψήφο του μνημονιακού λόχου του ΣΥΡΙΖΑ θα σβήσουν γρήγορα, γιατί το κλίμα μέσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλάζει απέναντι στην κυβέρνηση και το μνημόνιό της. Όσοι περίμεναν πως ο Α. Τσίπρας θα προωθούσε το «παράλληλο πρόγραμμα» και θα ανακούφιζε δήθεν τους φτωχούς, βλέπουν τώρα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να λένε κυνικά από το βήμα της βουλής πως «ο λαός ψήφισε μνημόνιο» και την κυβέρνηση να μετατρέπεται σε μηχανή υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων. 

Ταυτόχρονα, με το απαράδεκτο βάρβαρο πόρισμα των δήθεν σοφών για το ασφαλιστικό, προαναγγέλλονται τεράστιες περικοπές στις συντάξεις και μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε δημόσια ελεημοσύνη και ανθούσα ιδιωτική αγορά. Οι προχθεσινές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ήταν βεβαίως τελείως αναντίστοιχες με την ένταση και το βάθος της επίθεσης, αλλά ήταν η αρχή ενός νέου κύκλου αγώνων, που μπορεί να πάνε πιο μακριά απ’ ότι οι προηγούμενοι. Θα χρειαστεί αντιπαράθεση με τον παλιό (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ) και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αναπαράγει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κρίσιμο στοιχείο είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι στη βάση, με συνελεύσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους χώρους δουλειάς και δημιουργία ενωτικών επιτροπών αγώνα.

 Για να συγκροτηθεί πραγματικό κέντρο αγώνα, με τον ενωτικό και δημοκρατικό συντονισμό πάλης των μαχόμενων πρωτοβάθμιων σωματείων. Διεκδικώντας ανυποχώρητα τα ζωτικά εργατικά λαϊκά αιτήματα και δικαιώματα ενάντια στην επιδρομή κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ . Οι διαδηλώσεις στις 22 Οκτώβρη θα πρέπει να είναι μαζικές και να σηματοδοτούν την πορεία αντεπίθεσης.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου