ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Απεργία 9/4 - Προκήρυξη της Ο.Κ.Δ.Ε.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα

να ρίξουμε τη χούντα συγκβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κανίβαλων δανειστών Τροϊκανών και των καπιταλιστών, μετατρέποντας την χώρα σε κρανίου τόπο. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκ., άλλοι τόσοι υποαπασχολούνται, η μερική, «μαύρη», ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία αυξάνονται διαρκώς ενώ οι μισθοί κινούνται σε επίπεδα Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κίνας! Οι διαστάσεις που παίρνει η ανθρωπιστική κρίση λόγω της διάλυσης του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών μαζών είναι ανυπολόγιστες. Ένας στους τρεις συνανθρώπους μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ένδειας στερούμενο βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι μαθητές που υποσιτίζονται αγγίζουν τους 145000 και η βρεφική θνησιμότητα έχει αυξηθεί κατά 45% στα 4 χρόνια των μνημονίων! Λόγω της διάλυσης της δημόσιας υγείας έχουμε την αναζωπύρωση ασθενειών από το παρελθόν όπως φυματίωση, ελονοσία κ.α. Το κύμα απόγνωσης, ψυχικών νοσημάτων και αυτοκτονιών εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία.

Τα νέα μέτρα οδοστρωτήρας για την εργατική τάξη

Την ίδια στιγμή παρά τον ορυμαγδό των θριαμβολογιών για το «πρωτογενές πλεόνασμα», το «τέλος της κρίσης», την «αρχή της ανάπτυξης» κλπ, η δωσίλογη κυβέρνηση μετά από «διαπραγμάτευση» με την Τρόικα πέρασε στη Βουλή ένα Νόμο-Τέρας, που προβλέπει νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα: απελευθερώση των απολύσεων, των ενοικιάσεων εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατακρεούργηση των ασφαλιστικών δικαιώματων, οικονομικό στραγγαλισμό των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση τριετιών, και κάθε άλλου επιδόματος σε μισθούς. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μισθοί θα φτάσουν σύντομα γύρω στα 180 ή 200 ευρώ! Ταυτόχρονα η ακροδεξιά συμμορία που λέγεται συγκυβέρνηση, δίνει στους τραπεζίτες νέα τεράστια ποσά για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή το χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό που ουσιαστικά είναι νεκρός, με την επιβολή απανωτών μέτρων -σοκ , έχοντας σπείρει τον όλεθρο στην ελληνική κοινωνία.

Στην αγωνία τους να σώσουν το καθεστώς, η αστική τάξη και η άθλια συγκυβέρνηση γίνονται πιο κυνικοί, επικίνδυνοι και βάρβαροι. Για να επιτύχουν τους στόχους τους, άμεσους αλλά και μελλοντικούς οικοδομούν καθημερινά το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, καταφεύγουν στην ωμή βία των ΜΑΤ και των άλλων κατασταλτικών μέσων, κυβερνούν με συνεχή πολιτικά πραξικοπήματα (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ψήφιση πολυσέλιδων νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα άρθρο κ.α.), επιβάλλοντας όλο και πιο συχνές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων κλπ. Οι συχνές επισκέψεις της Ασφάλειας ακόμη και σε γραφεία πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων του εργατικού κινήματος, δείχνουν ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πογκρόμ που άρχισαν από τους μετανάστες, επεκτείνονται σιγά σιγά και μεθοδικά σε όλους όσους αντιδρούν στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και στους δοσίλογους μνημονιακούς που το υπηρετούν. Με αυτές τις πολιτικές τους οπλίζουν φασιστικές συμμορίες όπως η ΧΑ και δε διστάζουν ακόμη και να συνεργαστούν μαζί τους -όπως κατέδειξε η σκοτεινή υπόθεση Μπαλτάκου- ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις της Αριστεράς. Όπως αποδείχτηκε, έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε κέντρο συνωμοσιών, ιντρίγκων και σκοτεινών σχεδίων ακροδεξιών και φασιστών, που ζέχνει διαφθορά και σήψη.

Όμως ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσουν, όσες νέες εκδοχές του success story και να σκαρφιστούν , η πολιτική τους είναι ένα οδοστρωτήρας που σαρώνει, συνθλίβει και ρημάζει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Όλο και περισσότερο, οι πάντες πια συνειδητοποιούν ότι το μέλλον θα είναι χειρότερο από το παρόν, τα μέτρα που έρχονται, σε περίπτωση που διατηρηθεί στην εξουσία η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά – Βενιζέλου, θα είναι πολύ χειρότερα απ’ αυτά που εφαρμόζονται σήμερα. Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μετατρέπουν την κοινωνία σε κόλαση, ενάντια στη συγκυβέρνηση και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, είναι αγώνας ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απλά «παρακολουθεί» την κατάσταση, αφήνοντας τους αγώνες των εργαζομένων που ξεσπούν καθημερινά σκόπιμα απομονωμένους, υπογράφοντας συμφωνίες ταξικής συνεργασίας όπως η πρόσφατη ανανέωση της ΕΓΣΣΕ, σφυρίζοντας αδιάφορα απέναντι στη σφαγή που γίνεται ενάντια στην εργατική τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο «υπεύθυνος», δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στους αστικούς κοινοβουλευτικούς θεσμούς, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα για την οργάνωση των αγώνων. Καλλιεργεί τις χειρότερες αυταπάτες για μια κυβέρνηση «εθνικής/κοινωνικής σωτηρίας», που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου χωρίς να συγκρουστεί με τους αστικούς θεσμούς και τον καπιταλισμό. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ συνεχίζει σεκταριστική και ακραία διασπαστική πολιτική του, που φέρνει μόνο ήττες και απογοήτευση.
Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούμε να τους νικήσουμε!

Είναι καιρός να εντείνουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος εναντίον της επικίνδυνης και ακροδεξιάς κυβέρνησης και του αστικού και καπιταλιστικού συστήματος. Πριν είναι πολύ αργά πρέπει να χτυπήσουμε την ρίζα του κακού: το καπιταλιστικό σύστημα, της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, της ωμής καταστολής και των συνεχών πολιτικών πραξικοπημάτων, ρίζες της ανεργίας και φτώχειας, της εξαθλίωσης και καταστροφής των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Η μοναδική διέξοδος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα βρίσκεται έξω από την οικονομία της αγοράς, έξω από το ευρώ και την καπιταλιστική ΕΕ έξω από το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα και στην εγκαθίδρυση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας στη χώρα μας, στη δημιουργία μιας Ευρώπης δημοκρατικής, ριζοσπαστικής, σοσιαλιστικής.

Εμπρός για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Μέχρι να ρίξουμε τη συγκυβέρνηση και να διώξουμε την Τρόικα

Κατάργηση των Μνημονίων, Διαγραφή του χρέους

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά, πολιτικά δικαιώματα μας και ελευθερίες

Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς–κλειδιά της οικονομίας.

Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε.

Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

                              ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου