ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Χρήστος Αναστασιάδης 1910-1987

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 


                                                                      

                           

                                       Προδημοσίευση από την Εργατική Πάλη Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ Για Μητσοτάκη / Ετοιμάζει Φιέστα Την Ώρα Ο Παγασητικός Κόλπος Έχει Πνιγεί Από Νεκρά Ψάρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλία

«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η "αριστεία" της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται στις φιέστες και στο μοίρασμα δημόσιου χρήματος σε φίλους και ημέτερους»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εν μέσω της τεράστιας περιβαλλοντολογικής καταστροφής στον Παγασητικό, με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια, ετοιμάζει επικοινωνιακή φιέστα, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Εξαθλίωση, Πόλεμος Και Καταστολή – Να Τους Διώξουμε Πριν Μας Πεθάνουν! | Όλοι Στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Της ΔΕΘ : Σάββατο 7/9, 6μμ Αγ. Σοφίας Με Εγνατία

                                       

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Κάλεσμα Στη Διαδήλωση Της ΔΕΘ Σάββατο 7/9 Καμαρα Στις 18:00

                                                                       

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες της πόλης να διαδηλώσουν ενάντια - στην εξάρτηση - την εξαθλίωση - τον πόλεμο.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαδηλώνουμε Σάββατο 7/9 Καμαρα στις 18:00

30/8/24

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Σωματεία Ν. Αττικής : Όλοι Στην Κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη Στις 4μμ Στο Υπ. Εργασίας

                                                     

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

                                                

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επίθεση φασιστών στο συνεργατικό βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες Πολιτείες» στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη / Επέμβαση Της Αστυνομίας Στην Κατάληψη Libertatia - Μπαράζ Προσαγωγών

 

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 12 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στο κτίριο και πραγματοποιούνταν εργασίες αποκατάστασης μετά τη φωτιά που έβαλαν ακροδεξιοί το 2018

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης Libertatia στην Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 12 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στο κτίριο όπου πραγματοποιούνταν εργασίες αποκατάστασης μετά τη φωτιά που έβαλαν ακροδεξιοί το 2018.

 Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης της κατάληψης.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την εισήγηση του Κ. Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο: 

ΣΥΡΙΖΑ Για Μητσοτάκη / Η «Μάχη» Του Με Την Ακρίβεια Θυμίζει Αυτή Του Δον Κιχώτη Με Τους Ανεμόμυλους

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα μηνιαία τους έξοδα ο Μητσοτάκης επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο»

Με μία καυστική ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο περί της δήθεν «μάχης» της κυβέρνησης με την ακρίβεια. Όπως σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η «μάχη» που «διεξάγει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την ακρίβεια, θυμίζει αυτή του Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους: είναι… φανταστική».

ΒΟΛΟΣ | ΚΚΕ(μ-λ) : Τα Νεκρά Ψάρια Στον Βόλο, Η Αποκρουστική Εικόνα Ενός Συστήματος Σε Σήψη

Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε!

                                                      
 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Να Γκρεμίσουμε Την Κυβέρνηση Των Δολοφόνων

 

Η οργή ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε οι υπουργοί του δεν μπορούν να εμφανιστούν κάπου χωρίς να βρουν μπροστά τους αγανακτισμένους διαδηλωτές να τους κράζουν. Ο πρωθυπουργός στην Πεντέλη και ο Γεωργιάδης στα νησιά γεύτηκαν αυτήν την πραγματικότητα από πρώτο χέρι. Πλέον, το εκλογικό «κράξιμο» που έριξε το 41% στο 28% έχει μετατραπεί σε ενεργητικά ξεσπάσματα στο δρόμο.

Δεν είναι «μόνο» η οργή για τις φωτιές που καταστρέφουν την Αττική και φτάνουν πια να απειλούν την ίδια την Αθήνα. Η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και από τη διάλυση της δασοπυρόσβεσης. Η ακρίβεια δεν σταματάει, αλλά από τα «επιδόματα» η κυβέρνηση έχει περάσει στη φορολεηλασία των εισοδημάτων. Και η εμπλοκή στο πλευρό του Ισραήλ που κορυφώνει τη Γενοκτονία των Παλαιστίνιων στη Γάζα σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση δολοφόνων με βάρβαρες διαστάσεις.

Φασιστική Επίθεση Στο Βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

                                                                      Φασιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες Πολιτείες» – «Δεν θα πάψουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό»

Στόχος φασιστικής επίθεσης έγινε το συνεργατικό βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστα φασιστοειδή έβαψαν με σπρέι την βιτρίνα του καταστήματος, βανδαλίζοντας την με στοχάδια και σβάστικες. «Σήμερα, είδαμε για άλλη μια φορά το ρατσιστικό δηλητήριο να στάζει στην βιτρίνα του βιβλιοπωλείου μας» τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι/ες. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι/ες του βιβλιοπωλείου οι ακροδεξιοί βάνδαλοι «δεν παρέλειψαν να σκίσουν και χαρτί από τον τοίχο με το σύνθημα «Freedom to Palestine».

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Επίθεση Σε Τάνκερ Με Ελληνική Σημαία Στην Ερυθρά Θάλασσα

 Το στίγμα του χτυπήματος στο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations/UKMTO) έλαβε την Τετάρτη μια αναφορά για ένα περιστατικό 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, τρία βλήματα από δύο μικρά σκάφη, έπληξαν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο πετρελαϊκών προϊόντων «Sounion», περιορίζοντας την ικανότητα ελιγμών του.

«Το εμπορικό σκάφος χτυπήθηκε από δύο άγνωστα βλήματα πριν χτυπηθεί από ένα τρίτο», ανέφερε η UKMTO, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, αλλά «το σκάφος αναφέρει ότι δεν ήταν υπό διοίκηση»

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η Νέα Εποχή Των Καταστροφών Αλλά Και Των Εξεγέρσεων

 

Η παλιά λαϊκή παροιμία έλεγε «Αύγουστε καλέ μου μήνα, νάσουν δυο φορές τον χρόνο». Σήμερα, έχουμε φτάσει στο σημείο που ο Αύγουστος έχει γίνει συνώνυμο των καταστροφικών πυρκαγιών. Δεν είναι μόνο φέτος που οι φωτιές απλώνονται από το όρος Όρβηλος στα σύνορα μέχρι την Αττική φτάνοντας στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Ίδια ήταν η εικόνα και πέρσι και ξανά και ξανά. Η καταστροφή είναι επαναλαμβανόμενη και συστημική με όλη την έννοια αυτής της λέξης.

Είναι συστημική γιατί είναι δεμένη με την κλιματική αλλαγή που πλέον έχει αποκτήσει τη δική της παγκόσμια δυναμική. Οι πολυεθνικές της ενέργειας όχι μόνο δεν περιορίζουν την χρήση ορυκτών καυσίμων, αλλά αντίθετα κλιμακώνουν τις επενδύσεις τους σε νέα κοιτάσματα. Οι ωκεανοί δεν μπορούν πια να βοηθήσουν στη συγκράτηση της ανοδικής πορείας της θερμοκρασίας, αντίθετα μπαίνουν σε φάση επιτάχυνσης της ανόδου. Η Μεσόγειος μετατρέπεται από ιστορική κοιτίδα πολιτισμού σε εστία ερημοποίησης.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | Νέο Έγκλημα, Η Καταστροφική Πυρκαγιά Στην Β.Α. Αττική! Όλοι Στη Συγκέντρωση Την Τρίτη 13 Αυγούστου Στις 8μμ Στο Σύνταγμα

 

ΚΚΕ (μ-λ)

Μία νεκρή γυναίκα και σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει, ήδη, στάχτη, από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βορειοανατολική Αττική, που ξεκίνησε την Κυριακή 11 Αυγούστου. Η πρώτη σπίθα, στον Βαρνάβα, απλώθηκε γρήγορα και ανεμπόδιστα στη Σταμάτα, στη Ροδόπολη, στην Πεντέλη, στη Διώνη, στον Διόνυσο και έφτασε μέχρι την Καλλιτεχνούπολη και τη Νέα Μάκρη, ενώ πέρασε μέσα στον αστικό ιστό της Νέας Πεντέλης, των Βριλησσίων, του Χαλανδρίου και του Γέρακα. Χαρακτηριστικά, η νεκρή ήταν εργαζόμενη σε επιχείρηση που τυλίχτηκε στις φλόγες στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Αύριο, Η Εκδήλωση Προς Τιμήν Του Ν. Πλουμπίδη Στον Τόπο Εκτέλεσής Του

 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 Το μνημείο στον τόπο εκτέλεσής του Ν. Πλουμπίδη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών : Ενώ Η Φωτιά Στο Όρος Όρβηλος Καίει Για 26η Μέρα Απέσυραν Τα Εναέρια Μέσα!

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών: Ενώ η φωτιά στο όρος Όρβηλος καίει για 26η μέρα απέσυραν τα εναέρια μέσα!
Για 26η μέρα καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος στο νομό μας,και τις 4 τελευταίες μέρες εξαφανίσθηκαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Την ίδια ώρα κι άλλη φωτιά συνεχίζει και στο Μενοίκιο.

Η υποστελέχωση εδώ και χρόνια της πυροσβεστικής υπηρεσία Σερρών ,η διάλυση της δασικής υπηρεσίας ,η ολοκληρωτική εγκατάλειψη του νομού σε όλα συνεχίζεται κι έχει αυτά τα αποτελέσματα.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Παράσταση Διαμαρτυρίας Αύριο Ενάντια Στον Ανεφοδιασμό Των Δύο Πολεμικών Πλοίων Που Προμηθεύουν Με Στρατιωτικά Καύσιμα Το Ισραήλ

 

Την παρουσία των δύο πλοίων «OverseasSantorini», που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και «OverseasSunCoast», που βρίσκεται και αυτό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προμηθεύουν στρατιωτικά καύσιμα τα πολεμικά αεροσκάφη F16 & F35 του Ισραήλ που βομβαρδίζουν τη Γάζα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Άλλη Μια Φορά Το «Επιτελικό Κράτος» Των Συμφερόντων Καίει Την Αττική Και Όλη Τη Χώρα


Για άλλη μια χρονιά η Αττική, αλλά και η Εύβοια, ο Λαγκαδάς, το Ρέθυμνο, καίγονται σαν αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να διαλυθεί κάθε σύστημα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Το επιβεβαιώνει το γεγονός πως κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται με τεράστιες καταστροφές η τραγωδία των καμένων δασών, καλλιεργήσιμης γης και κατοικημένων περιοχών. Μαζί με το δασικό πλούτο και το φυσικό περιβάλλον, κινδυνεύουν ζωές, αλλά και σπίτια, κρίσιμες υποδομές, όπως τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414. Την ίδια στιγμή καίγεται από τις 18 Ιούλη (!) το όρος Όρβηλος στις Σέρρες, όπως πριν το Φαλακρό στη Δράμα, με το «επιτελικό κράτος» απλά να διαπιστώνει ότι οι διαλυμένες υπηρεσίες δεν μπορούν να σβήσουν τη φωτιά.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

ΝΑΡ : Για Την Κυβερνητική Αλητεία Στη ΛΑΡΚΟ

 
Η ανακοίνωση της «απόσυρσης του προτιμητέου επενδυτή» (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ήταν προδιαγεγραμμένη και μεθοδευμένη. Προδιαγεγραμμένη γιατί εδώ και καιρό προετοιμάζεται μεθοδικά από τον αστικό τύπο με απανωτά δημοσιεύματα, ότι «είναι χαμηλή η τιμή του νικελίου στις διεθνείς αγορές» , ότι «υπάρχουν αξεπέραστα περιβαλλοντικά προβλήματα», ότι «έχει κολλήσει ο διαγωνισμός με προσφυγές» κλπ.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε απόλυτη και κυνική σύμπλευση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη περίμενε να ολοκληρωθούν οι απολύσεις και λίγες μέρες μετά να ανακοινώσει την απόσυρση από τον διαγωνισμό μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Το Ένα Χέρι Νίβει Τ’ Άλλο Και Τα Δυο Την Κυβέρνηση

 

Το εισαγγελικό πόρισμα του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε με προκλητικό τρόπο, πάνω στην επέτειο των 50 χρόνων της Μεταπολίτευσης, να ξεπλύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εδώ και δύο χρόνια παραπέμπει το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στις καλένδες της «δικαιοσύνης».

Για τον Άρειο Πάγο «ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε» από την ΕΥΠ που παρακολουθούσε δημοσιογράφους, πολιτικούς -τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη, τους ίδιους τους υπουργούς της ΝΔ, στρατιωτικούς, εισαγγελείς και άλλους, σε ένα σύνολο 50.000 παρακολουθήσεων μέσα στην τελευταία τετραετία. Απροκάλυπτα, η δικαστική εξουσία, μετά από μια διάτρητη «έρευνα», νομιμοποιεί το «δικαίωμα» του βαθέος κράτους που εδράζει στο Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί όποιαν-α θέλει για «λόγους εθνικής ασφαλείας» χωρίς καν να δίνει λογαριασμό στα θύματα των παρακολουθήσεων και στην ίδια την κοινωνία για το ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Συγκέντρωση Καταδίκης Των Κρατικών Δολοφονιών Του Ισραήλ Και Αλληλεγγύης Στην Παλαιστίνη Σήμερα 1/8 Στο Σύνταγμα – Κάλεσμα Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 Συγκέντρωση καταδίκης των κρατικών δολοφονιών του Ισραήλ και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη σήμερα 1/8 στο Σύνταγμα – Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συγκέντρωση καταγγελίας των επιχειρήσεων κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ στο Ιράν (με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε) και στον Λίβανο (με στόχο ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολά) πραγματοποιείται σήμερα 1η Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα από συλλογικότητες των Παλαιστινίων και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, καθώς και από οργανώσεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις κρατικές δολοφονίες του Ισραήλ, που απειλούν να βυθίσουν σε γενικευμένο πόλεμο όλη την περιοχή και καλεί στη σημερινή συγκέντρωση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζει ιδιαίτερα την ανάγκη, μετά και από όλα όσα έχουν γίνει, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να παύσει κάθε εμπλοκή του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και στην υποστήριξή της από ΗΠΑ και ΕΕ.