ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Tο ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 20-21 Ιουλίου

                                 Πρωτοσέλιδο Εφημερίδας - ΠΡΙΝ - 2024-07-20

 

 

Συνθήκες ασφυξίας βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία. Όχι μόνο εξαιτίας του καύσωνα διαρκείας, ο οποίος έχει ταξικό πρόσημο, αλλά και λόγω του εξαναγκασμού σε εργασία μέχρι… θανάτου, της ασύλληπτης ακρίβειας, της εξαθλίωσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός επιχειρούν πάλι να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, ο οποίος στενάζει από τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσης για να τα φέρει βόλτα, αλλά και από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ, που προκαλούνται από το έγκλημα διαρκείας του καπιταλισμού σε βάρος του πλανήτη. Μετά το σούπερ μάρκετ, τα κλιματιστικά γίνονται επίσης είδος πολυτελείας λόγω των πανάκριβων λογαριασμών ρεύματος, ενώ σύντομα δε θα πούμε και «το νερό, νεράκι», μιας και είναι φανερό ότι επιταχύνεται ο αποχαρακτηρισμός του ως δημόσιου αγαθού και η ένταξή του στη σφαίρα της κερδοφορίας, με το πρόσχημα της λειψυδρίας.

Παράλληλα, επιταχύνεται η διαδικασία απαξίωσης και διάλυσης των δημόσιων υποδομών, κυρίως σε υγεία και παιδεία, με πιο πρόσφατο κρούσμα το «λουκέτο» στις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, που δίνει το χαριστικό πλήγμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, καθώς και τη νέα προσπάθεια αποκλεισμού των πιο αδύναμων από τις στοιχειώδεις παροχές. Έτσι, η κυβέρνηση εξωθεί εκβιαστικά τις λαϊκές οικογένειες προς τα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, τα οποία έχουν ήδη πάρει θέση. Τα ίδια που ετοιμάζονται να ξεσκίσουν και τη λεία της ΛΑΡΚΟ, η οποία τους προσφέρεται στο πιάτο, απαλλαγμένη από το «βάρος» των εργαζομένων της.

Αναγκαία μια εργατική, διεθνιστική αντεπίθεση για τον κομμουνισμό του μέλλοντός μας!

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;», απειλούν οποιονδήποτε τολμήσει να σηκώσει τα μάτια και να διαμαρτυρηθεί. Ε λοιπόν ναι, ξέρουμε ποιοι είστε εσείς. Καιρό να μάθετε και ποιοι είμαστε εμείς!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (20.7.24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου