ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΝΑΡ Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

 

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους πολέμους του κεφαλαίου

Όλοι/ες στις διαδηλώσεις στις 11 Ιούλη

 

Η 75η σύνοδος του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στις ΗΠΑ από 9-11 Ιουλίου, θα κλιμακώσει τα επιθετικά σχέδια της ατλαντικής συμμαχίας σε ένα πολύ εύφλεκτο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Η όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών τροφοδοτεί περαιτέρω τις υπάρχουσες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις και πολέμους, απειλώντας με το ξέσπασμα νέων πολεμικών συγκρούσεων. Την ώρα που το ΝΑΤΟ εξοπλίζεται μέχρι τα δόντια, η ΕΕ μετατρέπεται με ταχύτατο ρυθμό ανοικτά σε ένωση πολέμου και πολεμική οικονομία. Ταυτόχρονα, τα αστικά κράτη «εξοπλίζονται» πολιτικά και οικονομικά σε βάρος των εργαζομένων και των λαών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στη νέα φάση. 

Στον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ ουσιαστικά, παρά τις διαρκείς στρατιωτικές οπισθοχωρήσεις τις Ουκρανίας, όχι μόνο δεν υπάρχει ορατή προοπτική τερματισμού αλλά, αντιθέτως, η εμπλοκή των δυνάμεων ΝΑΤΟ και ΕΕ οδηγεί στη συνέχισή του και διαμορφώνει τις συνθήκες για ευρύτερη περιφερειακή ανάφλεξη. Η διαρκής αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Ουκρανία, με υπερσύγχρονα όπλα που μπορούν να πλήξουν βαθιά τη Ρωσία, πυραύλους και αεροπλάνα, πλήθος στρατιωτικών συμβούλων, τεράστια οικονομικά πακέτα, στρατιωτική περικύκλωση και προτάσεις (όπως του Μακρόν) για αποστολή και στρατευμάτων στην Ουκρανία, μόνο σε κλιμάκωση του πολέμου οδηγεί, σε τρομερές αιματοχυσίες και στην απειλή ακόμα και για πυρηνικά πλήγματα! Όλα αυτά βέβαια ενισχύουν την πολεμική βιομηχανία πρωτίστως των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ.

ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ εξακολουθούν να στηρίζουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, μετά από πολλούς μήνες και παρά τα τεράστια εγκλήματα που έχει διαπράξει, δεν έχει καταφέρει να συνθλίψει την παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία επανεμφανίζεται ακόμα και σε κατεστραμμένες περιοχές. Παρότι η απροκάλυπτη σφαγή στην Παλαιστίνη καταδικάζεται από τους λαούς διεθνώς και με μεγάλα κινήματα όπως των πανεπιστημίων της Αμερικής και χωρών της Ευρώπης, το Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητά του, με επιθέσεις σε Συρία, Ιράν, Λίβανο, απειλώντας με γενική ανάφλεξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πολεμοκάπηλη πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι πλήρως προσδεδεμένη στο στρατόπεδο των δολοφόνων. Ο δρόμος για να καταφέρει τις αυτοτελείς της επιδιώξεις η ελληνική αστική τάξη, περνάει μέσα από τη συστράτευση με το άρμα ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Το ελληνικό κράτος έχει εμπλοκή σε όλα τα πολεμικά μέτωπα: Ηγετικό ρόλο στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην Ερυθρά θάλασσα, χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ με πολλές κρίσιμες βάσεις, αποστολή στρατιωτικού υλικού σε Ουκρανία και Ισραήλ κλπ. ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον επιθετικό άξονα με το Ισραήλ. Αυτή η στάση, εκτός από τη ληστρική αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει μαζί της, με ένα βασικό στοιχείο το τεράστιο βάρος των εξοπλισμών, εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε άδικα επιθετικά σχέδια κι επικίνδυνες περιπέτειες.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στα εγκλήματά τους!

Ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να μπει σφήνα στους σχεδιασμούς τους. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και δε θα σφαγιαστούν για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όπως δείχνει το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια οι λαοί έχουν τη δύναμη. Πρέπει να δοθεί η μάχη παντού για μπλοκαριστεί η πολεμική μηχανή και να ανατραπούν οι πολεμικοί σχεδιασμοί, να ηττηθεί η πολιτική του κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη γενικότερη αντιπαράθεση των μεγάλων αστικών συνασπισμών (ΗΠΑ-ΕΕ από τη μια και Κίνας-Ρωσίας από την άλλη), παρά μόνο πόλεμο, αίμα, δάκρυα, εθνικιστική τύφλωση και κοινωνική φτώχεια. Στο πλαίσιο αυτό οι κομμουνιστές/ιες στη χώρα μας οφείλουν να πρωτοστατήσουν στον αντιπολεμικό αγώνα, στοχεύοντας πρώτα και κύρια ενάντια στην πολεμική στρατηγική της αστικής τάξης στην Ελλάδα και τη γενικότερη φονική πολιτική ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ στην οποία είναι οργανικά προσδεδεμένη η Ελλάδα.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις / ασκήσεις. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα. Να τερματιστεί η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
  • Να πάψει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό – νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση.
  • Τερματισμός της κατοχής και της γενοκτονίας, να σταματήσει τώρα η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
  • Καμιά συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα, λεφτά για τις ανάγκες λαού και νεολαίας και όχι για όπλα.
  • Όχι στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου – Αγώνας για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών.

Όλες και όλοι στις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ και για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Στην Αθήνα στις 7:00 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) – πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ιούλιος 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου