ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ Για Ζακ Κωστόπουλο / Προβληματισμός Για Το Ελαφρυντικό Περί «Ανάρμοστης Συμπεριφοράς Του Θύματος»

 Πανό για τον Ζακ Κωστόσπουλο

«Η ομόφωνη καταδίκη και στο Εφετείο των δολοφόνων του Ζακ/Zackie Oh Κωστόπουλου αποτελεί την ελάχιστη απαιτούμενη δικαίωση για  τους γονείς του αδικοχαμένου ακτιβιστή και το πλατύ κίνημα που ζητούσε δικαιοσύνη.

Προκαλεί, ωστόσο,  προβληματισμό η αποδοχή του ελαφρυντικού περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, αποδοχή που οδήγησε και στον καταλογισμό ελαφρύτερων ποινών στους δύο κατηγορούμενους σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

 

Υπενθυμίζουμε, δε, ότι οι τουλάχιστον άστοχοι χειρισμοί των αστυνομικών που επενέβησαν στο περιστατικό έχουν βγει πλέον εκτός κάδρου.

Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε τη φράση της μητέρας του Ζακ βγαίνοντας σήμερα από το δικαστήριο, ελπίζοντας να ταρακουνήσει κάποιους:

“Ξέρουμε όμως ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να αρκούμαστε στο λίγο. Λίγη δικαιοσύνη, λίγη υγεία, λίγος μισθός…”»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου