ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση Για Τις Βουλευτικές Εκλογές Στη Γαλλία /// ΕΕΚ


Πέμπτη 11 Ιουλίου, 8:30 μ.μ.
Λοκομοτίβα (Μπόταση 7, Εξάρχεια)
 

Oργανωτής ΕΕΚ


Εισηγητής: Σάββας Μιχαήλ

Mετά τη Μεγάλη Ανατροπή στο β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία και τη Μεγάλη Αναταραχή που έχει προκύψει, το ΕΕΚ οργανώνει συζήτηση για τις Γαλλικές εκλογές στην Λοκομοτίβα, Μπόταση 7, την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ., αμέσως μετά από την αντινατοϊκή διαδήλωση. Κεντρικός ομιλητής ο Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του ΕΕΚ.

Αντιγράφουμε από την ανάρτηση του Σάββα Μιχαήλ στο FB:

Β΄ γύρος βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία: Οι προλετάριοι του Seine Saint-Denis, σε διαδήλωση μετά τα αποτελέσματα, συνόψισαν τα πρώτα συμπεράσματα με το σύνθημα μάχης: “Απόψε θα κλάψουν οι φασίστες!” Και πράγματι ήταν οι προλετάριοι των πόλεων οι λαϊκές συνοικίες, οι απόγονοι των αποικιακών σκλάβων της Γαλλίας, οι πρόσφυγες των γκέτο αυτοί κι αυτές που βάλανε φραγμό στη φαιά πανούκλα, ρίξανε στην τρίτη θέση τους φασίστες της Λεπέν, βγάλανε πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο και πρώτη των πρώτων την δαιμονοποιημένη αριστερή Ανυπότακτη Γαλλία του κατασυκοφαντημένου Μελανσόν (βλ εικόνα). Ανατράπηκαν όλα τα στημένα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων, η αντι-αριστερή, φιλολεπενική υστερία όλων των αστικών ΜΜΕ, εξατμίσθηκαν οι πακτωλοί εκατομμυρίων ευρώ που έριξαν υπέρ των φασιστών της Λεπέν ο δισεκατομμυριούχος Μπολορέ και οι ισχυρότεροι κύκλοι της μεγαλοαστικής ολιγαρχίας.

Καθόλου τυχαία ενώ μετά τον α΄ γύρο στις 30 Ιουνίου και την έφοδο της φαιάς πανούκλας, οι λεγόμενες “αγορές” του χρηματιστικού κεφαλαίου εκφράσανε την ικανοποίησή τους με ανοδικούς δείκτες, μετά τον β΄ γύρο της 7ης Ιουλίου αντιδρούν με μεγάλη ανησυχία και πτωτικά…

Τώρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην Γαλλία και όλη την Ευρώπη. Οι κατευθυνόμενες φωνές για “ακυβερνησία” στόχο έχουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας μακρονικών, σοσιαλδημοκρατών, οικολόγων και γαλλικού ΚΚ (ο γενικός γραμματέας του Ρουσέλ πρωτοστατεί στα παρασκήνια μαζί με τον δεξιό σοσιαλδημοκράτη Γκλυκσμάν και κάποιους αποστάτες, πρώην στελέχη της Ανυπότακτης Γαλλίας σαν τον Ρυφέν) Κάτι τέτοιο, εάν συμβεί, θα αποβεί το ισχυρότερο εφαλτήριο ανόδου του φασισμού και πιθανής νίκης της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2027.

Στην Ελλάδα, πάλι αγρόν αγοράζουν σε όλο το πολιτικό φάσμα προβάλλοντας στην Γαλλία, με την δική τους ελλαδοκεντρική εθνική μυωπία, τις δικές τους φρούδες “κεντροαριστερές” ελπίδες, τους δεξιούς, ακροδεξιούς και ακροκεντρώους φόβους μαζί και την επικίνδυνη σύγχυση μιας πελαγωμένης “ριζοσπαστικής” – “αντικαπιταλιστικής” αριστεράς..

Το ΕΕΚ οργανώνει συζήτηση για τις Γαλλικές εκλογές και την Μεγάλη Ανατροπή/Αναταραχή που συντελέστηκε, στην Λοκομοτίβα, Μπόταση 7, στα μαχόμενα Εξάρχεια την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ., αμέσως μετά από την αντινατοϊκή διαδήλωση. Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου