ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ : Συγκέντρωση Ενάντια Στους Νέους Ποινικούς Κώδικες

Με τις ψήφους της ΝΔ ψηφίστηκαν τελικά οι νέοι Ποινικοί Κώδικες, ένα αντιδραστικό βήμα που επεκτείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από δυνάμεις της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Μικρή η μαζικότητα, αντιστρόφως ανάλογη της σημασίας που έχουν οι διατάξεις που υπερψηφίστηκαν. Ούτε καν δυνάμεις που καλούσαν στη συγκέντρωση δεν εμφανίστηκαν!

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, το Λαϊκό Μέτωπο, η Αναμέτρηση και αναρχικές συλλογικότητες που συσπείρωσαν εμφανώς περισσότερο κόσμο. «Διώξεις και ποινές εξοντωτικές, ενάντια σε λαό, εργάτες, μαθητές», «φασιστικοποίηση και καταστολή, αυτή είναι του συστήματος η πολιτική», «μας κλέβουνε τα σπίτια, μας βάζουν φυλακή, αυτή η πολιτική να ανατραπεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φωνάζονταν από το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), το οποίο παράλληλα μοίραζε και την προκήρυξη που ακολουθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου