ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΝΑΡ : Να Μην Αποπλεύσει Η Φρεγάτα Για Την Ερυθρά θάλασσα!

 ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
 

 

Συγκέντρωση την Κυριακή 18/2 στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας


Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να στείλει τη φρεγάτα «Ύδρα» στην επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα «EUNAVFOR ASPIDES». Η επιχείρηση αυτή δεν αφορά την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ειδικά του εφοπλιστικού (όπου οι ελληνικής καταγωγής εφοπλιστές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο) και τα σχέδια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να ελέγξουν την κρίσιμη περιοχή σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια επαίσχυντη χείρα βοηθείας στο Ισραήλ, που εκτελεί δολοφονική επιχείρηση εθνοκάθαρσης στη Γάζα κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Η ενεργητική συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «ASPIDES», με την αποστολή φρεγάτας και την ανάληψη της τακτικής διοίκησης από το Στρατηγείο της Λάρισας κι Έλληνα διοικητή, αποτελεί μια πολιτική επιλογή προκλητικής εμπλοκής σε πολεμικές επιχειρήσεις άδικες και ιμπεριαλιστικές, που καμία σχέση δεν έχουν με τον λαό μας. Ταυτόχρονα, είναι και πολύ επικίνδυνες, και για το πλήρωμα της φρεγάτας αλλά κι ευρύτερα για τον λαό και τη νεολαία, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ.) και της ακροδεξιάς εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, από την Ουκρανία έως την Αραβία.

Ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση λέει πως δεν υπάρχουν χρήματα να δοθούν για τη δημόσια παιδεία και υγεία, για τους αγρότες, τους ανέργους και τους εργαζόμενους, πως δήθεν «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» είναι πρόκληση να δίνει τεράστια ποσά για ιμπεριαλιστικές αποστολές και τεράστιες εξοπλιστικές αγορές.

Γι' αυτό το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενάντια στην αποστολή φρεγάτας την Κυριακή 18/2, στις 12 μ., στα Παλούκια στη Σαλαμίνα, όπου βρίσκεται ο Ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού.

Το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να διεκδικήσει τώρα:

- Όχι αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα, αποχώρηση της Ελλάδας από την επιχείρηση της ΕΕ «Aspides» κι από κάθε ιμπεριαλιστική επιχείρηση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

- Έξω οι βάσεις - Καμία διάθεση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Ούτε στη Λάρισα, ούτε στη Σούδα, ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε πουθενά!

- Καμιά εμπλοκή – συνενοχή στον πόλεμο-σφαγή του Ισραήλ και στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ουκρανία έως την Αραβία.

- Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις ανάγκες λαού και νεολαίας.

- Εκεχειρία τώρα στη Γάζα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου