ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρύτανης Απολύει Εργαζόμενο Στο ΕΚΠΑ Επειδή Συμπαραστάθηκε Στον Αγώνα Των φοιτητών!

Για πρώτη φορά, μετά την πτώση της χούντας, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ προωθεί την απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή από το Δημόσιο εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης, εξαιτίας της ενεργητικής συμβολής του στην υλοποίηση της απόφασης του σωματείου για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα.

Με μια πρωτοφανή ενέργεια, προκλητικά αντιδημοκρατική, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος παραπέμπει τον αγωνιστή εργαζόμενο στο ΕΚΠΑ και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Αντωνίου στον ΕΛΚΕ και στο Συμβούλιο του Ιδρύματος για άμεση αναστολή της σύμβασής του μέχρι να εξεταστεί η οριστική παύση της σύμβασης, δηλαδή η οριστική του απόλυση!

Πρόκειται για μια απόφαση πρόκληση για το εργατικό κίνημα και τον κόσμο της εκπαίδευσης που αγωνίζεται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για μια απόφαση που δείχνει πως θέλουν οι προύχοντες του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου και η κυβέρνηση να διαμορφώσουν τις σχολές: Υπάκουους «στρατώνες» της εμπορευματοποίησης της γνώσης.

Ο συνδικαλιστής Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος εργάζεται επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχος διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ, παραπέμπεται με στόχο την απόλυσή του. Ταυτόχρονα, προκηρύσσεται ΕΔΕ κατά των μελών ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση να προχωρήσουν από κοινού με φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους στον συμβολικό αποκλεισμό στο ΚΛΕΙΔΙ (κέντρο λειτουργίας και διαχείρισης δικτύου) του πανεπιστημίου, καθώς και σε δύο από τα μέλη του ΚΣ του της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ που είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ.

Η αιτία της κατασταλτικής μανίας της πρυτανείας, που δείχνει περισσότερο ταραχή και φόβο, είναι η συνέχιση των φοιτητικών καταλήψεων σε συνδυασμό, αλλά και η ανάπτυξη μορφών πάλης, όπως αυτή στο ΚΛΕΙΔΙ.

Η εκδικητική αυτή κίνηση, που εντάσσεται στην κατασταλτική λογική της κυβέρνησης, έχει σκοπό να τρομοκρατήσει το φουσκωμένο ποτάμι της οργής των φοιτητών/τριών, που όλο και περισσότερο συναντά την έμπρακτη συμπαράσταση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Πρύτανη έχει υψωθεί κύμα διαμαρτυρίας από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κλπ.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών θα είναι η απάντηση, με την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα πως η απόλυση του αγωνιστή Δημήτρη Αντωνίου θα παρθεί πίσω.
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου