ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Κ. Παπαδάκης : Ζητά Έκτακτη Συνεδρίαση Του Δ.Σ Του Δήμου Αθηναίων Για Στήριξη-Υποδοχή Των Αγροτών

 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



Ο δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, υπέβαλε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και τον Χάρη Δούκα με αντικείμενο την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων τη Δευτέρα 19.02 με θέμα την υποδοχή των αγροτών στην Αθήνα και την στήριξη των αιτημάτων των αγροτών ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία.

‘Όπως τονίζει «Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους για να έχουμε φτηνή και υγιεινή διατροφή και όχι να πληρώνουμε πανάκριβα τα τρόφιμα την ώρα που οι παραγωγοί εισπράττουν εξευτελιστικές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής και ζωής των ίδιων. Είναι ένα αγώνας για να μπορέσει η φτωχή αγροτιά μαζί με τους εργάτες γης να αποκτήσουν το έλεγχο στην παραγωγή ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει».

Αναλυτικά το αίτημα του Κ. Παπαδάκη:


Κύριε Πρόεδρε όπως γνωρίζετε, ο δίκαιος αγώνας των αγροτών ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ κλιμακώνεται με το συλλαλητήριο στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την προσεχή Τρίτη 20.2.2024.

Ο αγώνα τους για επιβίωση με την δουλειά τους στα χωράφια είναι αγώνας ενάντια στη ληστεία του μόχθου τους από τις Τράπεζες, τους μεσάζοντες μεγαλεμπόρους, την βιομηχανία τροφίμων και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μαρκετ.

Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους για να έχουμε φτηνή και υγιεινή διατροφή και όχι να πληρώνουμε πανάκριβα τα τρόφιμα την ώρα που οι παραγωγοί εισπράττουν εξευτελιστικές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής και ζωής των ίδιων.

Είναι ένα αγώνας για να μπορέσει η φτωχή αγροτιά μαζί με τους εργάτες γης να αποκτήσουν το έλεγχο στην παραγωγή ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει.

Αλλά η κυβέρνηση απειλεί με χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την απαγόρευση και καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, με παρεμπόδιση της εισόδου των τρακτέρ στην Αθήνα και κινητοποίηση της αστυνομίας εναντίον τους. Η κυβέρνηση προκλητικά απορρίπτει τα αιτήματα των αγροτών διότι τάχα δεν αντέχει ο προϋπολογισμός όταν σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, όταν στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά θάλασσα, την ώρα που το Ισραήλ προχωρά σε εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού.

Η Αθήνα, πόλη της αντίστασης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης είναι ώρα να αγκαλιάσει τον δίκαιο αυτό αγώνα και να υποδεχτεί το συλλαλητήριο των αγροτών με τα τρακτέρ. Τα εργατικά συνδικάτα που προχωράνε σε απεργίες, οι φοιτητικοί σύλλογοι που συνεχίζουν τις καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά Α.Ε.Ι., όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Αθήνας είναι ώρα να βρεθεί στο πλευρό τους, με μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας και το Δημοτικό Συμβούλιο με κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση την Δευτέρα 19/2/2024 χρειάζεται να αποφασίσουν την υποδοχή των αγροτών και τη στήριξη των αιτημάτων τους ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία και την κατασταλτική απειλή. Να κληθούν σε αυτό εκπρόσωποι των αγροτών.

Θεωρούμε αυτονόητο την πρωτοβουλία αυτή όπως σε συνεννόηση με τους διοργανωτές δοθεί κάθε δυνατή στήριξη στο συλλαλητήριο για να βρεθεί η αγροτιά σε μια φιλόξενη για τους δημοκρατικούς αγώνες πλατεία Συντάγματος διαθέτοντας ο Δήμος Αθήνας αναγκαίες υποδομές για την παρουσία τους στο χώρο όπως εξέδρα, ρεύμα, φιλοξενία στο χώρο και τη πόλη.

Να σταθούμε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα και της δημοκρατίας !

Ενεργώντας συνεπώς κατ’ άρθρο 67 παρ. 5 και 7 ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παρακαλώ να; συγκληθεί κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 19/2/2024 με θέμα την στήριξη των αιτημάτων των αγροτών ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία.

Παρακαλώ για την αποστολή του παρόντος και στα λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικές παρατάξεις

Αθήνα, 16.02.2024

Ο αιτών

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

«ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου