ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Το Ποτάμι Πίσω Δεν Γυρνά! /// ΣΕΚ

Η Πανεργατική Απεργία της 16 Μάρτη είναι ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι στη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ. Ήταν μια πανεργατική απεργία με τεράστια συμμετοχή που εκφράστηκε στα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις επιβεβαιώνοντας οτι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν σταματάνε, δεν υποχωρουν, επιμένουν στη συγκρουση με την κυβέρνηση και την δολοφονική της πολιτική μέχρι τέλους.

Ούτε τα υποκριτικά δάκρυα της κυβέρνησης, ούτε οι πιέσεις των μηχανισμών της και των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απεργήσουν και να πλημμυρίσουν για άλλη μια φορά τους δρόμους. Οι προκλήσεις των ΜΑΤ στο τέλος της πορείας στην Αθήνα το μόνο που κατάφεραν είναι να δείξουν τον πανικό της κυβέρνησης.


Αυτή την Πανεργατική Απεργία την επέβαλε στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ η οργή των εργαζόμενων, που κουβαλάνε τις εμπειρίες των αγώνων όλων των προηγούμενων χρόνων. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν οργάνωσαν την απεργία, και έκαναν καθε προσπαθεια να λειτουργήσουν διαλυτικά στη διάθεση του κόσμου, πραγματοποιώντας τρεις διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι/ες πήραν πάνω τους την οργανωση της πανεργατικής, στέλνοντας το μήνυμα ότι το ποτάμι πίσω δεν γυρνά!

Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργίες και τις καταλήψεις για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για την στιγμή της κάλπης. Να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας και την οργάνωσή της τάξης μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις πανεργατικές απεργίες να συγκροτηθούν σε επιτροπές αγώνα, σε επιτροπές βάσης σε καθε χώρο δουλειάς. Όπως έλεγε η μεγάλη επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ «εκεί που σφυραλατούνται οι αλυσίδες της εκμετάλλευσης εκεί θα σπάσουν».

Ετσι, δυναμώνοντας την οργάνωση τών εργαζόμενων σε καθε χωρο δουλειάς , μπορούμε να κλιμακώσουμε απεργιακά, για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή του συστήματος. Για να βάλουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη.

Η άμεση συνέχεια για να κάνουμε πράξη αυτή την προοπτική είναι η συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και διαδηλώσεις αυτό το Σάββατο 18 Μάρτη που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Αθήνα 3 μμ Ομόνοια). Διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση που δολοφονεί στα Τέμπη και δολοφονεί πρόσφγες στα σύνορα και στο Αιγαίο.

Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου