ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ο Δρόμος Για Την Ανατροπή

Μαυρίζουμε τη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ–Ανοίγουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή–Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Βαδίζουμε προς τις εκλογές -επίσημα πλέον στις 21 Μάη- με την εργατική τάξη και τη νεολαία ξεσηκωμένη στα κάγκελα. Περίπου 2,7 εκατομμύρια διαδήλωσαν -χώρια οι μαθητές- αυτό τον Μάρτη, ένας αριθμός μεγαλύτερος και από τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια και τις «πλατείες» του 2011-12. Η πανεργατική απεργία-σεισμός στις 8 Μάρτη ταρακούνησε συθέμελα την κυβέρνηση των δολοφόνων και συνέδεσε την πάλη ενάντια στην καταπίεση των γυναικών με την πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν. Η Πανεργατική Απεργία της 16 Μάρτη έδειξε τη διάθεση των εργαζόμενων και της νεολαίας να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα μέχρι τη νίκη.

H έκρηξη της εργατικής τάξης και της νεολαίας έχει προκαλέσει εφιάλτες στην άρχουσα τάξη και την κυβέρνησή της. Φοβούνται μια επανάληψη του 2012, όταν το κίνημα γκρέμισε την μνημονιακή κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου που έμοιαζε ακλόνητη στη βουλή. Φοβούνται μια επανάληψη του 2008 με χρεοκοπίες των τραπεζών όπως της Credit Suisse που έγινε σκόνη αυτές τις μέρες. Φοβούνται το «αντισυστημικό ρεύμα», όπως το ονομάζουν, που βγήκε ορμητικά στο προσκήνιο μετά το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων στα Τέμπη και ανησυχούν μήπως βρει και εκλογική έκφραση.

Nα κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα!

Μπορούμε να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Το «αντισυστημικό ρεύμα» δεν είναι μια συναισθηματική έκρηξη. Γιγαντώθηκε από τους αγώνες μας, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ. Εκφράστηκε στις απεργίες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, στην Cosco και την efood, στην Πανεργατική στις 9 Νοέμβρη πέρσι, στο ξεσηκωμό των εργατών/τριών στην Τέχνη, στους αγώνες των φοιτητών και της νεολαίας που έφραξαν το δρόμο στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τα ΜΑΤ. Σημαδεύτηκε από τους αγώνες ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης των βιαστών και των μαστροπών, από τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό των «κλειστών συνόρων» που δολοφονεί στον Έβρο και το Αιγαίο.

Έχουμε την εμπειρία του 2015 τότε που οι ελπίδες για δικαίωση των αγώνων μέσα από τον κοινοβουλευτικό δρόμο διαψεύστηκαν σκληρά. Η «προοδευτική κυβέρνηση» που υπόσχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν για την κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων και το διώξιμο των λαμόγιων που τους λυμαίνονται δεν μιλάει!

Γι’ αυτό δεν αναστέλλουμε τους αγώνες μας, τους κλιμακώνουμε! Για να γίνει το μαύρισμα της ΝΔ στις εκλογές βήμα στο δρόμο για να επιβάλλουμε ότι οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη, να φέρουμε το δικό μας έλεγχο στην οικονομία, την κοινωνία, την εργατική δημοκρατία. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε όλα τα αιτήματα των αγώνων μας με τη συλλογική δύναμη της τάξης μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Όπως οι σιδηροδρομικοί και τα συνδικάτα τους αποδείχτηκε ότι ξέρανε πολύ καλύτερα τις ανάγκες των σιδηροδρόμων από τον ανεκδιήγητο υπουργό, έτσι οι εργάτριες και οι εργάτες από τα νοσοκομεία μέχρι τα σούπερ-μάρκετ ξέρουν καλύτερα από κάθε διοικητή-διευθυντή και αφεντικό ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας και πως θα ικανοποιηθούν.

Οι αγώνες μας χρειάζονται την Αριστερά που δεν μένει στη μέση του δρόμου, την Αριστερά της ανατροπής, της σύγκρουσης με το δολοφονικό σύστημα. Την Αριστερά που δεν χαμηλώνει τoν πήχη των αγώνων στο όνομα των «αρνητικών συσχετισμών» και δεν περιορίζει τον ορίζοντά της στην «ρεαλιστική ανυπακοή» στα πλαίσια της Ε.Ε. Την Αριστερά που εμπνέεται από το ξεσηκωμό της εργατικής τάξης και της νεολαίας στη Γαλλία, με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις να θυμίζουν -και να υπόσχονται- ένα νέο Μάη του ’68.

Παλεύουμε ενάντια στο χρεοκοπημένο σύστημα που γεννάει κρίση, φτώχεια, πανδημίες και πόλεμο, δυναμώνουμε την Αντικαπιταλιστική Αριστερά, στηρίζουμε-ψηφίζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η Εργατική Αλληλεγγύη καλούμε τις χιλιάδες αγωνιστριών/των που παλέψαμε μαζί να δώσουμε και αυτή τη μάχη μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου