ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Συνέλευση Αγώνα Στην Κατειλημμένη Πρυτανεία : Κλιμάκωση Με Νέα Συλλαλητήρια Και Απεργίες

Πηγή : Πριν

▸”Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες που οργανώνονται από τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία, τις καταλήψεις των καλλιτεχνών, τις συλλογικότητες στις γειτονιές. Γι΄ αυτό και η απάντηση στις μαζικές διαδηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η άγρια καταστολή. Μας φοβούνται γιατί αυτό το κίνημα ξεφεύγει από τις συνηθισμένες προτάσεις κυβερνητικής εναλλαγής και κοινοβουλευτικής ενσωμάτωσης”.

Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου της Συνέλευσης Αγώνα που έγινε στην κατειλλημένη πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά το τέλος της συγκλονιστικής απεργιακής διαδήλωσης. Στη Συνέλευση Αγώνα συμμετείχαν αγωνιστές/στριες από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλογικοτήτων γειτονιάς κλπ.

 

Η Συνέλευση έγινε αφού απωθήθηκαν δύο φορές οι επιθέσεις των ΜΑΤ στην κατάληψη!

Ο λαός απαιτεί να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνέλευσης Αγώνα, που θέτει και πρόταση προγράμματος δράσης και κλιμάκωσης για τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα:

  • Νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την επόμενη εβδομάδα.
  • Το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 9/3, να βουλιάξει από νεολαία. Αμέσως μετά συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων με κάλεσμα προς όλους τους μαζικούς φορείς.
  • Κινητοποιήσεις στις γειτονιές το Σάββατο 11/3.
  • Την Κυριακή 12/3 νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο 11πμ στο Σύνταγμα.
  • Άμεσα νέο συντονισμό εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου