ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Nα Γκρεμίσουμε Τη “Γέφυρα” Του Μητσοτάκη

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ως «Γέφυρα» για το πέρασμα από την κρίση του κορονοϊού στην οικονομική ανάκαμψη είναι μια ανοιχτή πρόκληση ενάντια στην εργατική τάξη. Σημαίνουν ανεργία και κομμένους μισθούς για μας, ενώ τα αφεντικά παίρνουν δώρο 24 δισεκατομμύρια. Χρειάζεται άμεση πανεργατική απάντηση σε αυτή την απάτη.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη είναι γεμάτο ψέματα.
 

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τα κρούσματα του κορονοϊού. Σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη τα κρούσματα είναι χαμηλά σε σύγκριση με τις τραγωδίες στη δυτική Ευρώπη και την Αμερική. Η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ουκρανία έχουν χαμηλότερη αναλογία κρουσμάτων από την Ελλάδα.

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση φρόντισε το σύστημα Υγείας και τώρα θα φροντίσει την οικονομία. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αναγκάζονται καθημερινά να βγαίνουν στον αγώνα για να αποκρούσουν απολύσεις, χειρότερες συνθήκες και απλήρωτες εφημερίες. Χτες ήταν ήρωες, τώρα γίνονται οι πρώτοι που χτυπιούνται.

Κοροϊδία

Είναι ψέμα ότι ξεκινάει «στήριξη» της εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι αγωνίζονται ακόμα να πάρουν τα 800 ευρώ που υποσχέθηκαν οι υπουργοί για Απρίλη-Μάη. Οι εργαζόμενοι στις Τέχνες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό υποχρεώνονται να βγάλουν το καλοκαίρι άνεργοι με ένα επίδομα 400 ευρώ (όσοι το πάρουν). Και τώρα τα νέα κυβερνητικά μέτρα δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις για «ευέλικτη» απασχόληση με σπασμένο μηνιάτικο, κουρεμένο κατά 20%. Είναι σκέτη κοροϊδία να λένε ότι τέτοιες απώλειες αντισταθμίζονται επειδή θα μειωθεί ο ΦΠΑ στον …καφέ.

Αντίθετα, τα δώρα για τους καπιταλιστές είναι απλόχερα. Το κόστος της μισθοδοσίας πέφτει στο μισό καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν το 20% και το κράτος επιδοτεί το άλλο 30%. Το κράτος παίρνει απάνω του τις εγγυήσεις για δισεκατομμύρια δάνεια προς τις επιχειρήσεις. Και ξέρουμε πολύ καλά ποιος τελικά θα φορτωθεί το κόστος από τα «θαλασσοδάνεια», όπως έγινε τόσες φορές στο παρελθόν. Οι επιχειρήσεις γίνονται προβληματικές αλλά οι περιουσίες των μεγαλομέτοχων αυγατίζουν στις οφσόρ και στην Ελβετία.

Δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να σκάσει μύτη το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζουν αυτά τα μέτρα. Η θέση όλων μας είναι στο πλευρό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στον επισιτισμό-τουρισμό, στις τέχνες, στη Λάρκο, παντού όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργατικές αντιστάσεις. Τώρα είναι η ώρα για γενίκευση της πάλης με Πανεργατική απεργία για να ανατρέψουμε τις προτεραιότητες: Λεφτά για μισθούς, δουλειές, υγεία, παιδεία και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε από το σύστημα που σπέρνει φτώχεια και θάνατο, πανδημίες και κρίσεις.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΣΕΚ διαδικτυακά στις 30 Μάη με θέμα «Πανδημία, κρίση και επαναστατική προοπτική- η πολλαπλή αποτυχία του καπιταλισμού, να αλλάξουμε το σύστημα».
 

Αθήνα 21 Μάη,
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου