ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Εργατική Πρωτομαγιά 2020 : Ανταπόκριση Από Τη Διαδήλωση

Δύο με τρεις χιλιάδες κόσμος, στην πλειοψηφία νέοι, διαδήλωσαν στην Αθήνα, την Παρασκευή, μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, μέρα διεθνιστικής δράσης του παγκόσμιου προλεταριάτου.
 
Παρά τις κυβερνητικές απειλές και απαγορεύσεις ο κόσμος της εργασίας δεν υποτάχθηκε. Το μπλοκ εργατικών σωματείων, αριστερών οργανώσεων (ανάμεσα τους το ΕΕΚ) και αναρχικών – κομμουνιστών, κρατώντας αποστάσεις απλωνόταν σε χιλιόμετρα. Κυριαρχούσαν διεθνιστικά συνθήματα, ενάντια στα αφεντικά, τον καπιταλισμό και τους φασίστες.

Ξεχωριστή συγκέντρωση έκανε το ΠΑΜΕ με πολύ κόσμο. Μεμονωμένες προσυγκεντρώσεις – πορείες έκαναν οι μ-λ οργανώσεις και η ΟΚΔΕ. Στο μουσείο είχαν τόπο συγκέντρωσης το Μέρα 25 του Βαρουφάκη και η ΛΑΕ.

Επίσης, ξεχωριστή μοτοπορεία έκανε το ΣΒΕΟΔ από το Πεδίο του Άρεως. 250 μηχανές με σημαίες κινήθηκαν μέσω Αλεξάνδρας προς Παγκράτι διαδηλώνοντας για τα εργατικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου