ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Νίκη Στους/στις Απεργούς Πείνας Μέχρι Θανάτου Στην Τουρκία

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Ο αγώνας στην Τουρκία για τα στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα συνεχίζεται. Χιλιάδες αγωνίστριες δίνουν καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες με το βαθύτατα αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν που έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγούμενο πογκρόμ ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους στο εσωτερικό. Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει μέχρι σήμερα τον ανελέητο πόλεμο στους λαούς της Τουρκίας και στις οργανώσεις της αριστεράς, στο στόχαστρο βρίσκονται το επαναστατικό μουσικού συγκροτήματος Grϋp Yorum και οι Δικηγόροι του Λαού.

Στο πιο πρόσφατο κύμα αντίστασης έπεσαν στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία η Helin Bölek
και ο İbrahim Gökçek, μέλη του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grϋp Yorum, και ο αγωνιστής Mustafa Koçak. Μάλιστα το καθεστώς Ερντογάν δεν δίστασε να επιτεθεί στην κηδεία και να απαγάγει το νεκρό σώμα του Ibrahim Gökçek. Την απεργία πείνας συνεχίζουν οι δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya.

Ο αγώνας στη Τουρκία είναι αγώνας όλων μας, ενάντια στον αυταρχισμό, στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σε Ελλάδα και Τουρκία οι εκμεταλλευόμενες και οι καταπιεσμένοι παλεύουμε μαζί να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Πολεμάμε και τραγουδάμε!

– Να γίνουν άμεσα δεκτά όλα τα αιτήματα του Grϋp Yorum.

– Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του λαού.

– Να αρθεί το ειδικό καθεστώς σε σχέση με τις πολιτικές διώξεις.

– Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου