ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση Της Συνάντησης Για Τα Γεγονότα Στην Πλατεία Του Αη Γιάννη

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστικής Διεθνιστική Αριστερά

Την Τρίτη το βράδυ γίναμε μάρτυρες στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής ενός ακόμα επεισοδίου του κρεσέντου βίας και κρατικής αυθαιρεσίας της κυβέρνησης της ΝΔ. Συγκεκριμένα , το βράδυ μαζεύτηκε νεολαία στην πλατεία του Αη Γιάννη, όπως γίνεται άλλωστε και στις άλλες πλατείες της Αγ. Παρασκευής , μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Με εντολή κι αυτοπρόσωπη παρουσία του δεξιού Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, κατέφτασε κλούβα και πραγματοποιήθηκε βίαιη επέμβαση ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης κι ανελέητο κυνηγητό στην πλατεία και τα γύρω στενά.

Σε μια περίοδο που ο λαός δείχνει συλλογική ευθύνη και αυτοσυγκράτηση και διοχετεύεται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, η καταστολή επανέρχεται στην κανονικότητα. Αντί για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενισχύεται ο αυταρχισμός. Η παράταξη του Ζορμπά επιλέγει την κρατική βία απέναντι στους νέους και τις νέες της Αγ. Παρασκευής μιλώντας για ‘’άβατο’’ και συγχρωτισμό. Άβατο για τον κύριο Ζορμπά σημαίνει η μη εμπορική αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου της πλατείας η οποία προσφέρεται ακόμα για βραδινή βόλτα, κοινωνικοποίηση και φθηνή διασκέδαση.

Στην πραγματικότητα ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μίλησε ανοιχτά για ‘’αγανακτισμένους κατοίκους’’ ,επανασύσταση δημοτικής αστυνομίας, ανάγκη αστυνομικής παρουσίας. Γνωστό δε είναι το πλάνο-δώρο στους ιδιώτες- για ανάπλαση της πλατείας προκειμένου να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Από τη μεριά μας στεκόμαστε απέναντι στην κρατική καταστολή, στην εμπορευματοποίηση των πλατειών, απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποστέρησης των ελεύθερων-δημόσιων χώρων στις γειτονιές μας

-Να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής από την Αγία Παρασκευή

-Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δε θα περάσει!

-Οι πλατείες θα μείνουν ανοιχτές, ελεύθερες και προσβάσιμες σε όλους/ες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου