ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Να Τιμωρηθούν Νεοναζί Και Αστυνομικοί Που Επιτέθηκαν Σε Αντιφασίστες


Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νεοναζί και οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν σε αντιφασίστες προσβάλλοντας την μνήμη του Παύλου Φύσσα

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, για τα επεισόδια που ξέσπασαν την Τρίτη 14/2, στο Εφετείο, την ώρα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία, σε αγαστή συνεργασία με τους νεοναζί, πρώτα παρεμπόδισε την είσοδο των αντιφασιστών στην δικαστική αίθουσα. Στη συνέχεια, επέτρεψε την απρόσκοπτη ομαδική είσοδο των χρυσαυγιτών και πήρε απροκάλυπτα το μέρος τους όταν οι νεοναζί επιτέθηκαν σε όσους αντιφασίστες είχαν καταφέρει, ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις, να μπουν στην αίθουσα.

Το σκηνικό τρόμου που δημιουργήθηκε, με τα ΥΜΕΤ να χτυπούν μαζί με τους νεοναζί τους αντιφασίστες, αναδεικνύει το τεράστιο πολιτικό ζήτημα της συνεργασίας αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή. Ένα ζήτημα που προϋπήρχε της σημερινής κυβέρνησης, αλλά επανέρχεται με όρους αποθράσυνσης στην επιφάνεια μετά το κυβερνητικό «ξέπλυμα» της Χρυσής Αυγής στο Καστελλόριζο. Είναι εξάλλου φανερό ότι η αστυνομία δεν θα τολμούσε να επιτεθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο στους αντιφασίστες ή να επιτρέψει την είσοδο των νεοναζί στην δικαστική αίθουσα χωρίς έλεγχο, χωρίς την απροκάλυπτη ανοχή ή το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τον υπουργό Προ.Πο.και τις δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στην παραδειγματική δίωξη των αστυνομικών και των νεοναζί που επιτέθηκαν στους αντιφασίστες, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προσβάλλουν την μνήμη του Παύλου Φύσσα και να χλευάσουν τον πόνο της μητέρας του για τον χαμό του γιου της, που ομοϊδεάτες τους, υμνητές της Βέρμαχτ και του Χίτλερ, δολοφόνησαν.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας

15/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου