ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΚΕ : ΣΥΡΙΖΑ Kαι ΝΔ Aνταγωνίζονται Για Την Εφαρμογή Του Μνημονίου Και Τη Χειραγώγηση Του Λαού


Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή τη ΔΕΘ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται, ενώπιον των ευρωενωσιακών "εταίρων" τους και των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τέχνη της εξαπάτησης, κοροϊδεύει το λαό ότι στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, που απαρέγκλιτα υλοποιεί, θα βρει δήθεν "χαραμάδες" ανακούφισης των πιο φτωχών που οι ίδιοι δημιουργούν και πολλαπλασιάζουν.

Η ΝΔ διαφημίζει την αποφασιστικότητά της, ως γνήσιο παιδί του κεφαλαίου, να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αναδιαρθρώσεις, που αυτό επιτάσσει. Προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό μείγμα, όπου οι "λιγότεροι φόροι" αφορούν βασικά τους ομίλους, ενώ οι "λιγότερες κρατικές δαπάνες" τις ήδη κουτσουρεμένες κρατικές παροχές για τις λαϊκές ανάγκες.

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί, λοιπόν, να αποτυπωθεί και στο κυνικό κάλεσμα προς το λαό: "διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω, για να τα δώσω στο κεφάλαιο και περίμενε μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ την ανάκαμψη των κερδών του"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου