ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη Πανελλαδική Καμπάνια Του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Την Κυριακή 18/9/2016 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ προχώρησαν σε μεγάλη Πανελλαδική Καμπάνια.
Από το Μεσολόγγι μέχρι το Ρέθυμνο και από το ΚΕΝ Θήβας μέχρι το ΚΕΤΘ Αυλώνας είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με χιλιάδες γονείς και στρατευμένους.

Να μοιραστούμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Η μακρόχρονη σχέση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τους στρατευμένους και την λαϊκή οικογένεια είναι μοναδική και όσο περνά ο καιρός αποκτά ολοένα χαρακτηριστικά εμπιστοσύνης και συνύπαρξης στον αγώνα για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Συνάδελφοι Νεοσύλλεκτοι Φαντάροι, ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ!


Συνάδελφοι. Έτσι Αγωνιζόμαστε για τα κοινά μας Δικαιώματα. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τα αυτιά σας στην τρομοκρατία των καλοθελητών! Σε όλες αυτές τις σαχλαμάρες περί «ψάρακα», «θα πήξεις», «θα γίνεις άνδρας», «εδώ είναι Στρατός δεν υπάρχουν δικαιώματα», «μόνο το βύσμα θα σε σώσει κλπ. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να είσαι φοβισμένος, να υποχωρήσεις, να υποταχθείς σε κάποιον ανώτερο» μόνο και μόνο γιατί βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω στην στρατιωτική ιεραρχία, να θέσεις την σωματική ακεραιότητα και την ζωή σου σε κίνδυνο, να υποστείς την οποιαδήποτε προσβολή από κάποιον «παλιό» ή βαθμοφόρο!

Στον Στρατό ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει. Υπάρχουν διαταγές, Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα. Υπάρχει καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία και την εκδίκηση (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις)-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα. Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και “αν πέσει” μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται. Δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις

Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό. Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα.

Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν. Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία. Απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία. Ζητούμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Δεν παίρνουμε μεταχειρισμένα είδη. Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν καινούργια.

Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον. Επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να αρνηθούμε την παράνομη μετάθεση στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που μας στέλνει Υποχρεωτικά στην Κύπρο. ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ. Ζητούμε να βγούμε Παραπονούμενοι από τον άμεσα προϊστάμενο μας (υπαξιωματικό-αξιωματικό) και σκοπός μας είναι η ταγματική αναφορά και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα. Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ. Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας.

Συνάδελφοι, κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους. Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.

Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε. Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου